Borelj: Srbija je ponovo jedina neusklađena sa restriktivnim merama EU

Srbija je ponovo jedina zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji na Zapadnom Balkanu koja se nije uskladila sa novom spoljnopolitičkom odlukom Saveta EU.
Borelj: Srbija je ponovo jedina neusklađena sa restriktivnim merama EU
Foto: Beta/AP

Nova odluka se odnosi na restriktivne mere zbog nelegalne aneksije Krima i Sevastopolja.

Kako je saopštio visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel, Savet EU je 19. juna usvojio odluku (CFSP) 2023/1188 kojom se dopunjava ranija odluka iz 2014, a restriktivne mere zbog aneksije Krima i Sevastopolja produžavaju do 23. juna 2024. godine.

"Sa novom odlukom Saveta EU uskladile su se sve ostale zemlje kandidati za članstvo u EU na Zapadnom Balkanu – Severna Makedonija, Crna Gora, Albanija i Bosna i Hercegovina koje će osigurati da njihove nacionalne politike budu u skladu s tim, a EU prima na znanje tu obavezu i pozdravlja je", navodi se.

  • BRICS no Alternativ

    19.09.2023 09:10
    BRIKS nema Alternativu
    Ovo je još jedan od razloga zašto Srbija treba da se učlani u BRIKS, oni nam ne govore šta treba da radimo, ne ucenjuju nas, ne priznaju Kosovo, vojno su moćni, i imaju više para od EU i Amerike zajedno.
    Kakav je ovo "Bezobrazluk" da se u istoj rečenici pomene Srbija i "usklađivanje sa EU" ?! Kako se može nazivati usklađivanje sa nečim čega nisi član ?
    Ovaj bezobrazluk več prevršava svaku meru.
  • Лиманац

    18.09.2023 23:32
    Онај који се брани од империјалистичких тенденција и треба да буде санкционисан! Никада слободарски Српски народ неће подржати окупаторе и убице који нападају друге земље!
  • Професор

    18.09.2023 22:27
    Крим је Русија а Косово Србија. И шта ту има спорно за ове ликове са запада.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija