Vučić: Vulin pozvan na obeležavanje godišnjice misije "Halijard"; Ambasada SAD: Nismo ga pozvali

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država nije lično pozvala direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina na obeležavanje godišnjice misije "Halijard".
Vučić: Vulin pozvan na obeležavanje godišnjice misije "Halijard"; Ambasada SAD: Nismo ga pozvali
Foto: 021.rs
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u gostovanju u emisiji "Hit tvit" na TV Pink rekao da je Vulin dobio poziv za događaj na kojem je govorio ambasador SAD.

"Dobio poziv i pojavio se. Šta da radite? Ne ide čovek nepozvan", kazao je Vučić.

Međutim, Ambasada SAD je u odgovoru za Danas demantovala ove navode.
 
"Obeležavanje misije 'Halijard' je godišnji događaj koji okuplja Amerikance i Srbe kako bi obeležili neverovatan čin herojstva iz doba kada su naši narodi bili saveznici u borbi za oslobađanje sveta od fašističkog terora", navode u ambasadi.
 
Kako su istakli, to je otvoreni događaj koji organizuje Fondacija Halijard, a na kojem američka ambasada svake godine ima čast da učestvuje.
 
"Ove godine, ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil govorio je kako svi treba da crpimo inspiraciju iz misije 'Halijard' i da se zajedno suprotstavimo silama terora i agresije, koje su vratile užase rata na evropski kontinent. Tu poruku podrške miru u Evropi mogli su da čuju svi prisutni – pa i gospodin Vulin, čak i ako ga Ambasada SAD u Beogradu nije lično pozvala da prisustvuje", rečeno je Danasu u Ambasadi SAD.

Prisustvo Vulina na događaju na kojem je učestvovao ambasador Kristofer Hil bilo je iznenađujuće imajući u vidu da je američko Ministarstvo finansija nedavno direktora BIA stavilo na listu sankcija zbog korupcije, povezanosti sa transnacionalnim organizovanim kriminalom i vezama sa Rusijom.

  • Vladan

    19.09.2023 23:14
    @Lalos
    Ha, izdajnicki pokret.. nažalost u te komunističke bajke i Bulajiceve filmove odavno niko ne veruje, odavno, nemojte biti smešni.. Tužno je što Srbi jače ne slave prvog gerilca u porobljenoj Evropi, u bilo kojoj državi Draža Mihailović bi imao spomenik u svakom gradu, ali eto, ovde postoje ljudi koji kažu sa je bio izdajnik, u 2023.g..bizarno
  • Laloš

    19.09.2023 12:06
    @Dragi @Lalosu
    1944. godine kada je izvedena ta bajna "operacija Hilijard" (avgust mesec)Narodno oslobodilačka vojska Jugoslavije je prošla 5 ofanziva imala 18 korpusa i 500.000 hiljada naoružanih boraca. Ovo se sve desilo manje od godinu dana od potpunog oslobođenja. Postojalo je mnogo teritorija koje su držali pod kontrolom pogotovo posle kapitulacije Italije ( a Crna Gora je bila pod italijanskom okupacijom). Najveći broj tih boraca su bili Srb. I umesto da slavite prave borce protiv fašizma vi romantizujete izdajnički pokret koji je prošao kako je i zaslužio.
  • Dejan

    19.09.2023 07:54
    Lako mi je za njega
    Nace se vec zlatni padobran za njega u nekom JP koje jos nije a treba da se oglodje do koske kako bi se za tepsiju ribe zavalilo strancima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija