VIDEO: Rio Tinto pokušava da sruši kuće u Nedeljicama, na terenu i policija i aktivisti

U selu Nedeljice kod Loznice je pokušano rušenje kuća koje je kupila kompanija Rio Tinto, a aktivisti iz Udruženja "Jadar" pokušavaju da spreče rušenje objekata.
Nakon što su aktivisti prijavili pokušaj rušenja na terenu su se pojavili i pripadnici policije.
Aktivisti iz Udruženja Jadar su za N1 poručili da kompanija Rio Tinto ima nelegalne dozvole za rušenje spornih objekata, kao i da je sve to prijavljeno Republičkoj inspekciji 15. avgusta.
Naveli su da do sada nisu dobili nikakav odgovor.
 
"Rešenja je potpisao načelnik urbanizma koji je nije ovlašćen da potpisuje rešenja", rekao je za N1 jedan od prisutnih aktivista.
 
Kompanija Rio Tinto je istraživala nalazište litijuma u okolini Loznice, u okviru projekta "Jadar", a Vlada Srbije je posle protesta ekoloških aktivista u januaru 2022. godine obustavila taj projekat. 
 
 
  • Situacija

    20.09.2023 21:06
    @MIhailo NS
    Brate, prijatelju MIhailo NS to što si napisao je armagedon i nema veze sa jadaritom kopanjem i slično. Jeste prljava tehnologija ali ni blizu tome što si napisao. Takvo besprizorno dizanje panike ili moguće još gore takvo neznanje je stvarno sramota kako tvoja tako i onih koji plaćaju tvoje botovanje.
  • Milojko

    20.09.2023 19:48
    Aktivisti cuvaju kuce od rusenja,a vlasnici ih prodali i uradili jedino sto znaju,kupili stanove u Beogradu i podigli cene istih.Crni humor.
  • Krcko

    20.09.2023 18:46
    Rudarstvo je buducnost
    Rudnik je buducnost Srbije a ne lazni zeleni poloticki aktivisti koji bacaju flase kroz prozor auta a propovedaju ekologiju. Tintasi makar znaju sta rade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija