Bez dogovora reprezentativnih sindikata prosvete sa Vladom

Na današnjem sastanku Radne grupe za osnovno i srednje obrazovanje nije postignut dogovor između predstavnika Vlade Srbije i reprezentativnih sindikata prosvete.
Bez dogovora reprezentativnih sindikata prosvete sa Vladom
Foto: Pixabay
To je navedeno u zajedničkom saopštenju sindikata posle sastanka.
Zaključak Radne grupe je da treba hitno organizovati sastanak predsednice Vlade i ministra finansija sa sindikatima kako bi odgovorni u državi izložili plan za naredni period i ispunili zahteve zaposlenih u školama za izjednjačavanjem zarada u prosveti sa republičkim prosekom i da bi se obezbedila sredstva za povećanje naknada odeljenjskim starešinama, koje su obećavane u prethodnom periodu.
Reprezentativni sindikati su 7. septembra uputili zvanični zahtev za prijem i očekuju odgovore i reakciju nadležnih, navedeno je u saopštenju.
  • Velja

    22.09.2023 15:49
    Godinama isto
    Nikada se nisu ni dogovorili. Sindikati prosvete umesto sa ministrom da razgovaraju sa premijerom o povecaju koeficijenta nastavnom osoblju jer su svima povecani osim njima. Oni traze sastanak sa ministarkom da im poveca nadoknadu za sindikalni rad njihove plate su iznad proseka nije ih briga za prosvetare. A onda glumataju kako nece da ih prime ili nisu se dogovorili sa komisijom vlade To rade godinama pune dzepove na racun prosvetara a unistili su zajedno sa ministarstvom prosvete prosvetu i prosvetne radnike Odmah da daju ostavku zajedno sa ministarkom a da se izaberu drugi koji ce da rade u interesu prosvetara
  • Caca

    21.09.2023 21:26
    Za nasu decu
    Sramotno je da oni kojima poveravamo nasu decu i koji su vazan faktor u njihovom odrastanju i sazrevanju imaju platu ispod republickog proseka. I da niko, nijedna vlast, ne nadje za shodno da tim ljudima oda priznanje i adekvatno ih plati.
    A sto se nadoknade za staresinstvo tice, ne znam koja suma bi tu bila dovoljna za sve sto ti ljudi prozivljavaju i sa decom i sa roditeljima. Kad krenem od odeljenja moje dece i kakvih sve problema razredne imaju, ne bih im bila u kozi ni za koje pare.
  • noname

    21.09.2023 20:56
    oproban recept
    Dogovoriće se nedelju do dve pred izbore da bude euforija bolja za isti nerad veća plata od inostranih kredita za pokrivanje nezadovoljstva

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija