Pritvor okrivljenima za šverc 324 kilograma kokaina iz Južne Amerike u EU

Sudija za prethodni postupak Odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje o određivanju pritvora šetorici okrivljenih za šverc 324 kilograma kokaina iz Južna Amerike u EU.
Pritvor okrivljenima za šverc 324 kilograma kokaina iz Južne Amerike u EU
Foto: Pixabay
Pritvor Ž. B, A. M, N. P, S. Š, M. S. i S. S po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.
Razlog za određivanje pritvora su, kako je navedeno u obrazloženju suda, okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva svakog od okrivljenih, kao i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, svaki ponaosob, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.
Okrivljenima Ž. B, A. M, N. P, S. Š. i M. S. na teret se stavlja izvršenje po jednog krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delom Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok je okrivljenima S. M, S. S. i više nepoznatih osoba na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delom Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
 
Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom Veću Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal u roku od tri dana od prijema rešenja.
  • Dežurni se..nja

    23.09.2023 11:08
    Pa šta?
    Čovek nije ubio nekog, niti je imao tonu kokaina nego samo 0,324 tone. I to ekstrakta biljke koka, čije lišće konzumiraju skupljači kaučuka već vekovima, umesto kafe! I šta sada hoćete i kafu da zabranim!
  • BoeserWolf

    23.09.2023 10:44
    Pobogu, pa samo 300 i kusur kila koke su imali, nije kao da su imali tonu ili ubili nekog. Predsedniče ne pomiluj konkurenciju sebi slucajno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.