Na severu Kosova ubijen jedan policajac, drugi ranjen: Ručne bombe, granate, pucnjava

Jedan policijac je ubijen, a drugi ranjen, u pucnjavi koja se dogodila sinoć kod sela Banjska, na severu Kosova.
Ovo je potvrdio premijer Kosova Aljbin Kurti, koji optužuje Srbiju, odnosno "srpske kriminalne bande", navodeći da se radi o terorističkom napadu.
 
Nastradao je policajac sa činom narednika, a ranjen je pripadnik pogranične policije.

Kako se navodi, do pucnjave je došlo posle 02.30 sata ujutru, kada je primećeno da se na ulazu u selo Bajnska nalaze dva veća kamiona, bez registarskih oznaka, zbog čega je put blokiran.

Ka toj lokaciji upućena je policija iz Zvečana sa tri jedinice.
 
"Čim su stigle u blizinu mesta gde je prijavljena blokada, policijske jedinice su naišle na otpor, kada je sa više različitih položaja pucano na njih iz arsenala vatrenog oružja, uključujući ručnim bombama i granatama, pri čemu su usled pucnjave upucana dva policajca", navodi se u saopštenju KP, prenosi Kossev.info.
 
Kurti navodi da je u pitanju teroristički napad, te da se pucnjava nastavila.
 
"U ovom trenutku se nastavlja pucanje iz vatrenog oružja različitog kalibra na našu policiju. Napadači su profesionalci sa maskama i naoružani teškim naoružanjem", naveo je Kurti.
Osudio je ovaj zločin koji povezuje sa "organizovanim kriminalom koji ima podršku Beograda".
 
"Osuđujemo ovaj zločinački i teroristički napad. Organizovani kriminal uz političku, finansijsku i logističku podršku zvaničnog Beograda napada našu zemlju. U ovoj borbi štitimo i sprovodimo zakon, štitimo i čuvamo građane bez razlike i nezavisno Kosovo", saopštio je Kurti.
  • Darko

    24.09.2023 12:22
    Kažu ljudi teroristička aktivnost i ispostavlja se da su u pravu, verovatno su u pitanju iste one ćelije koje terorišu Novosađane...
  • 2 X Veteran

    24.09.2023 11:51
    @Lož
    Gde druže da treba ići .... ?
  • SuperNova

    24.09.2023 11:45
    Kako god da se okrene, narko klanovi-teroristi-gerila-mafija, ko god da je upleten... ono śto je meni strašno je pomisao da će posledice snositi srpski živalj tamo i još jedan incident za daljnje medjusobno optuživanje u pregovorima koji se nikada neće završiti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija