VIDEO Ministar policije Kosova objavio snimak iz manastira Banjska: "Među napadačima i Radoičić"

Kosovski ministar policije Dželjaj Svećlja objavio je na Fejsbuku video snimak iz manastira Banjska, na kojem se, kako on tvrdi, vidi i potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić.
"Ovaj na slikama ispod je Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste, takođe sa crne liste SAD i Ujedinjenog Kraljevstva. Glavni zločinac Radoičić bio je vođa ove terorističke grupe i napada u kojem je ubijen policajac Afrim Bunjaku. Ovo je još jedan dokaz njegove terorističke aktivnosti protiv Republike Kosovo. Potpredsednik Srpske liste je vođa terorističkog napada i grupe terorista", napisao je Svećlja. 
Dodao je da se "mapa terorističkog napada svakodnevno pojašnjava". 
"Aleksandar Vučić preko Srpske liste, a oni preko svog potpredsednika Radoičića, preduzeli su terorističku akciju protiv pravnog i ustavnog poretka Republike Kosovo, pokušavajući da destabilizuju našu Republiku. Dakle, Srpska lista svoje učešće na Kosovu vidi samo na teroristički način. Nisu uspeli. U međuvremenu, dani žalosti koje su danas objavile Srbija i Srpska lista već su pečat autorstva ove organizacije", naveo je kosovski ministar policije. 
 
Poslanik Srpske napredne stranke i advokat Vladimir Đukanović pozvao je potpredsednika Srpske liste da sledeći put, kako je naveo, nakon sukoba ostavi vizit kartu. 
 
"Milan Radoičić, čovek koji posle svakog sukoba ostavlja na licu mesta svoja dokumenta. Jedinstven primer ratnika u svetu. Sledeći put neka im ostavi vizit kartu", objavio je Đukanović na društvenoj mreži X (bivši Tviter). 
 
Komentarušući navode kosovskog ministra Dželjalja Svećlje da je potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić predvodio 30 Srba koji su u nedelju u Banjskoj napali policiju, poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević je kazao da učešće Radoičića u tom tragičnom događaju ne bi predstavljalo iznenađenje. 
 
"Ako je Radoičić učestvovao u tom suludom činu, onda je potpuno jasno da iza svega stoji režim u Beogradu na čelu s Aleksandrom Vučićem. Da je Radoičić ili bilo ko drugi to organizovao bez saglasnosti i naređenja iz Beograda, već bi bio uhapšen ili bi to bio kraj za Vučića", ocenio je poslanik. 
 
 
Pojedini regionalni mediji su juče objavili nepotvrđenu informaciju da je Radoičić u nedelju ranjen prilikom sukoba s kosovskom policijom u Banjskoj. 
 
U oružanom sukobu između grupe Srba i kosovske policije koji se dogodio u nedelju u selu Banjska na severu Kosova, prema do sada potvrđenim podacima poginula su tri napadača srpske nacionalnosti i jedan kosovski policajac albanske nacionalnosti. 
 
Za sada se zna da su najmanje tri ranjena Srbina smeštena u bolnicama u Novom Pazaru i Prištini, dok su osmoricu uhapsile prištinske vlasti. 
 
Imena poginulih, ranjenih i uhapšenih Srba još nisu saopštena.

Komentari 73

  • Добро памтим све...

    29.09.2023 10:05
    Питање?
    Зашто би таква бесмислена акција била спроведена, са све блиндираним буџом испред манастира?! И сада промоција "Српске листе" као некога ко гине за Србе, уместо онога што је свима јасно у вези издаје, предаје институција, природних и привредних ресурса, где је још црква остала.

    Пре пар дана је из Бугарске и Македоније протерано свештенство Руске православне цркве, па ми се читава ова фарса са продатих пар људских живота чини као инструмент проглашења Српске православне цркве на КиМ за терористе.

    ВЧЋ ПДР браво, генијално осмишљено, још једна диверзија у корист инверзије реалности и конверзије српског постојања за изборне бодове врхунског манипулатора, који народ може и најгорим паризером да увери у добре намере.
  • Koji su teroristi

    29.09.2023 07:10
    veće,manje,manje, manje...
    Policija nezakonito na pogrešnom mestu, policija nepriznate drzave bez lične teritorije na jugu suverene drzave Serbije.Da nisu žalili da plate mogli su da uzmu u zakup ono što im nedostaje za suverenitet .
  • Limanac

    28.09.2023 15:58
    Predaja nije opcija, dok ne postane jedina opcija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija