Knjigovodstvenim zloupotrebama prisvojila oko 6,3 miliona dinara

Policija je uhapsila I.J. (39) iz Niša zbog sumnje da je pri obavljanju knjigovodstvenih i usluga platnog prometa, zloupotrebom poverenja protivpravno prisvojila oko 6,3 miliona dinara.
Knjigovodstvenim zloupotrebama prisvojila oko 6,3 miliona dinara
Foto: Pixabay
Ona je osumnjičena da je od septembra 2022. do aprila ove godine kao odgovorno lice knjigovodstvene agencije "Reckoning MIV" za šest pravnih lica iz Niša sačinjavala naloge za prenos novca gde je umesto na tekuće račune Poreske uprave, Elektroprivrede Srbije i Objedinjene naplate upisivala svoj i račune drugih fizičkih lica, i potom taj novac podizala i koristila za sebe.
Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati.
Nakon toga će, uz krivičnu prijavu za zloupotrebu poverenja u obavljanju privredne delatnosti, biti privedena nadležnom tužilaštvu, saopštio je MUP.
  • Knjigovođa

    27.09.2023 07:55
    Al se @jadnik nalaga
    Uz pomoć policije da preuzme LK? To je lični dokument i ne može da bude "kod drugog". Kažnjivo je nemati uz sebe. Uostalom, znamenite LK i stara je nevažeća. Očigledno da svoje loše poslovanje hoćete da prebacite na drugog, ali vi ste odgovorni.
    Svi podaci su javno dostupni, te ako 13 godina ne pratite ništa, govori o vama.
    Problem je što neuki ljudi mogu da otvaraju firme i budu "direktori", bez bilo kakvog znanja, osim "trange frange".
  • jadnik privatnik

    27.09.2023 06:24
    za ferengija
    Nas je tako radila 13 godina. Prikazivala uvećane bruto iznose za plate da bi sebi isplaćivala i do tri puta veće neto plate, veće poreze i sl. Stalno kaskamo, bez obzira kolki nam je promet, sa računima i sl. Lažirala moje potpise ili se potpisivala kao osgovorno lice. I sve da bi plaćala svoje administrativne zabrane, punila kreditnu karticu, putovanja, prebacivala ćerki novac i sl. U zadnje pet godina je od plate od 50000 rsd isplatile i ona i ćerka dva stana na adicama u novogradnji. Supruga i ja smo ni ne znajući bili žiranti za te stanove i još uvek smo žiranti za neki kredit u unikredit banci, a za šta neće da mi daju papire sa pečarom moga presuzeća na uvid, jer štite klijenta. Ne bih ni saznao, da nisam uleteo u probleme, pa se posvađao sa knjigovođom i uz pomoć milicije morao da preuzmem lk, kartice banaka i knjigovodstvo. A dolaze mi izvršitelji i sranja. Ne postoji mehanizam da se zaštitim barem dok traje proces. Ići ću na ulicu sa četvoro dece. Očajan sam.
  • Ferengi

    26.09.2023 19:12
    pčelica
    Koliko li je samo tupava kad joj nije palo na pamet da će Poreska i distribucija kad-tad obavestiti te firme da duguju i da će se lako otkriti šta se desilo jer su firme plaćale ?! :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija