VIDEO Akcija kosovske policije na više lokacija, Kancelarija za KiM: Brutalna demonstracija sile

Kosovska policija saopštila je na Fejsbuku da sprovodi nalog nadležnog suda za provere na pet lokacija u tri opštine na severu Kosova.
VIDEO Akcija kosovske policije na više lokacija, Kancelarija za KiM: Brutalna demonstracija sile
Foto: Beta/AP

"Ove operacije se izvode u vezi sa nedavnim događajima u selu Banjska. Policijsku operaciju vrše relevantne jedinice kosovske policije, uz prisustvo tužioca na licu mesta. Kosovska policija ovom prilikom obaveštava građane da ne treba da brinu. Kontrolni nalozi se sprovode u koordinaciji sa Euleksom i Kforom", navode iz Kosovske policije, prenosi RTS.

Kako N1 otkriva, pretres je i u zgradi u kojoj je živeo Milan Radojičić pre napuštanja Kosova.

Na terenu u Mitrovici je više blindiranih vozila sa pripadnicima specijalnih jedinica. Specijalci su, nezvanično saznaje N1, pretresali i vešeraj i kotlarnicu u KBC Kosovska Mitrovica.

Kancelarija za KiM je saopštila da je jutros na severu Kosova i Metohije "nastavljena brutalna i prekomerna demonstracija sile od strane Kurtija i njegovih specijalaca" koji su naoružani nasilno upali u Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica, ali u još nekoliko privatnih objekata na severu.
 
"Oni su u naletu terora polomili vrata na ulazu u KBC, pretresali pojedine prostorije i do zuba naoružani marširali kroz ovu centralnu srpsku zdravstvenu ustanovu na KiM, iako im je rukovodstvo prenelo da nema potrebe za demonstracijom sile i da mogu da pogledaju šta ih zanima", navodi se u saopštenju Kancelarije.
 
Kako se dodaje, u ovoj akciji učestvovalo je oko 15 oklopnih vozila specijalnih jedinica, a celu akciju sa strane su bez reakcije posmatrali pripadnici Euleksa.
 
"Ova akcija izazvala je dodatni šok i strah kako pacijenata tako i zaposlenih, a Kurtijevi policajci izabrali su za svoju demonstraciju sile i patroliranje oklopnih vozila namerno u vreme kada zaposleni odlaze na posao, a deca idu u škole i vrtiće kako bi dodatno uneli nemir u srpsku zajednicu", kaže se u Kancelariji za KiM.
 
 
U posebno teškom stanju šoka nalazi sa 100 najtežih bolesnika sa internog odeljenja KBC koji su svedočili, kao i deca srednje medicinske škole koja u ovo vreme dolaze na praksu u bolnicu.
 
"Jasno je da Kurti sa svojom policijom koristi događaje od nedelje iz Banjske kao izgovor za nastavak terora na severu KiM, a ova akcija izvedena je s jasnim ciljem da na severu Kosova i Metohije nema mira, niti da srpska zajednica može da živi normalno, leči se bez straha od upada naoružanih falangi, vodi decu u vrtiće i škole", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
  • zztop

    29.09.2023 19:35
    Koliko nenormalnih se ovde javlja , veruju vučiću čak kad bi im rekao da je sutra vidovdan ...
  • Primus

    29.09.2023 14:39
    PUKNI ZORO
    žene i deca da se transportuju u centralnu Srbiju. P U K N I Z O R O
  • @Kakavlav strasanlav

    29.09.2023 12:56
    Verujem u činjenice i svoju inteligenciju.Sama činjenica da kosovske vlasti beže od obdukcije tela i da već 5-ti dan odbijaju da predaju tela porodicama hladnokrvno streljanih,dovoljno govori inteligentnom čoveku da se tu pokušava nešto prikriti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.