Pritvor za desetoricu zbog nabavke amfetamina u Holandiji i prodavanja u Srbiji

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana desetorici osumnjičenih za trgovinu drogom.
Pritvor za desetoricu zbog nabavke amfetamina u Holandiji i prodavanja u Srbiji
Foto: 021.rs

Oni su uhapšeni u akciji policije koja je izvedena 29. septembra i u kojoj je zaplenjeno više od 170 kilograma droge amfetamin, piše N1.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je 1. oktobra doneo rešenje kojim je prema okrivljenima Z.S, M.T, M.T, S.M, M.L, A.S, R.S. i Lj.S odredio pritvor.

Po tom rešenju, pritvor može da im traje najduže 30 dana, navodi se u saopštenju suda.
 
Pritvor je prema okrivljenima Z.S, M.T, M.T, S.M, M.L, A.S, R.S. i Lj.S određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, a prema okrivljenima Z.S. i M.T. i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.
 
Iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal nedavno je saopšteno da je po njihovom nalogu, u saradnji sa SBPOK, uhapšeno deset osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
 
"Ova organizovana kriminalna grupa je zajedno sa I.S. i A. К. koji se nalaze u pritvoru u periodu od 2. februara do danas (29.09.2023. godine) nabavljala amfetaminsko ulje iz Holandije, a potom proizvodila, skladištila i prodavala opojnu drogu amfetamin na teritoriji Srbije. Takođe, ova organizovana kriminalna grupa je nabavljala opojnu drogu – lekove sa psihoaktivnim kontrolisanim supstancama na teritoriji Beograda, a potom transportovala ka Кraljevini Holandiji", navodi se u saopštenju.

Protiv navedenog rešenja Višeg suda dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom Veću Višeg suda u Beogradu u roku od tri dana od prijema rešenja.

Teme

droga

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.