Radoičićeva vila izgrađena na državnom zemljištu: Kosovo planira da je oduzme, evo šta će napraviti

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja izjavio je da planira da vilu Milana Radoičića, koja se nalazi na jezeru Gazivode, pretvori u stanicu za jedinicu Kosovske policije.

Svećlja je rekao da je Radoičić vilu sagradio na zemljištu Agencije za šumarstvo Kosova i istakao da razgovara sa Ministrom poljoprivrede kako bi ta imovina bila preneta na Ministrstvo unutrašnjih poslova, prenosi Kossev.

"Hoćemo da je koristi Kosovska policija kao stanicu za jedinicu sa čamcima u Graničnom odeljenju", rekao je Svečlja na konferenciji za štampu u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Podsetimo, Kosovska policija obavila je pretres imovine bivšeg potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, koji je organizovao "akciju" u selu Banjska u kojem je stradalo četvoro ljudi.
 
Svećlja je 29. septembra objavio video snimak unutrašnjosti Radoičićeve vile na obali jezera Gazivode i tom prilikom ga nazvao "Pablom Eskobarom regiona".
 
"Čak i po slikama koje se mogu videti, očigledno je da ovo nije nikakav 'borac za slobodu', već Pablo Eskobar regiona. Pod maskom branioca građana, on i njegovi saradnici postali su multimilioneri na štetu zakona, države i drugih građana. Stoga je neophodno da se istraži mesto zločina svih ovih godina na severu zemlje uz svu imovinu terorističke grupe", rekao je Svećlja.
 
 
Prema zvaničnim podacima Kosovske policije i izjavama iz Beograda, u sukobu u Banjskoj su, pored jednog pripadnika Kosovske policije, ubijena trojica naoružanih i uniformisanih Srba sa Kosova.
 
Svećlja je, međutim, kazao da se operacija Kosovske policije nastavlja i da se vrše pretrage terena, ali da izveštaji obaveštajnih službi ukazuju na više poginulih.
 
"Informacije govore o više, ali čim budemo imali dokaze, mi ćemo ih objaviti", rekao je Svećlja.
Kada je reč o onima koji su uspeli da napuste teritoriju Kosova, Svećlja je još jednom zatražio njihovo izručenje.
 
Što se tiče izručenja, stvar je Tužilaštva da nastavi proces, a neophodno je i da preko međunarodnih partnera pokrenemo proces izručenja, ne samo Radoičića već i drugih, kazao je Svečlja. 

Komentari 45

  • Za Xxx

    03.10.2023 19:40
    Nemaju teritoriiju
    a to mora država da ima i to je problem
    bnece da se iskese i uzmu u zakup na 50 ili sto god pod uslovima odredjenim.Kao imas firmu a nems lokal nisi ga ni zakupio ni kupio ušao u nečiji.
  • Štrojenje volova

    03.10.2023 19:37
    oni će da je opelješe
    obezvrede , ispišaju ,izvrljaju kao sve ostalo. Na brzinu pa posle dokazuj sto godina .Virtuelna tvorevina bez zakona.
    Ova vila
    liči na vile za političare u R Srbiji i njihove goste.Neće da budu pod šatorima kad tamo odu.
  • Život na tudjem

    03.10.2023 19:28
    Državno R Srbije
    Državno al naše države zakonito a na R Kosovo de Virt

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.