Priveden Milan Radoičić nakon pretresa stana i drugih prostorija

Bivši potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić priveden je u Više javno tužilaštvo u Beogradu, nakon priznanja da je organizator oružane grupe koja se sukobila sa Kosovskom policijom u Banjskoj.
MUP je saopštio da su službenici Uprave kriminalističke policiji pretresli stan i druge prostorije Radoičića.
 
Određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati. 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u ponedeljak, u intervjuu za CNN, da je Milan Radoičić u Srbiji i da je dostupan srpskim organima.
 
"Srbija će naravno pozvati na odgovornost sve ljude koji su počinili krivična dela, a nađu se na našoj teritoriji. On je dostupan i na našoj teritoriji i tužilaštvo će uraditi svoj posao", rekao je Vučić za CNN.
Goran Petronijević je na konferenciji za medije pročitao Radoičićevo pismo u kojem navodi da je "zajedno sa svojim sunarodnicima 24. septembra došao na sever Kosova" i da o tome nije nikoga obavestio, ni centralnu vlast u Beogradu.
 
Tada je rekao i da njegov dolazak u Banjsku "nema nikakve veze sa njegovim političkim angažmanom u Srpskoj listi", kao i da je samostalno obavio svu logistiku "za odbranu srpskog naroda od okupatora".
 
Radoičić je u međuvremenu podneo ostavku na funkcije u Srpskoj listi, koja na Kosovu uživa podršku Srpske napredne stranke.
U oružanom sukobu koji se dogodio 24. septembra u selu Banjska, na severu Kosova, poginulo je troje Srba i pripadnik Kosovske policije.
 
U ranim jutarnjim satima došlo je do sukoba između naoružane grupe koju su činili Srbi i pripadnika Kosovske policije. 
 
Sukob je trajao satima, a naoružani muškarci su u jednom trenutku provalili kapiju manastira Banjska, u kojem se u tom trenutku nalazilo pedesetak vernika iz Novog Sada. 
 
U danima nakon sukoba usledilo je ćutanje srpske vlasti o dešavanjima na Kosovu, dok je prištinska vlast optuživala Srbiju za incident. Nakon toga, vlasti u Beogradu i Prištini nastavile su međusobno da se optužuju.

Komentari 43

  • Fića

    04.10.2023 08:17
    Uhapšen Radojičić
    Mora da su i njemu, ali i Vučiču, "neizmerno zahvalni"preostali i preživeli, Srbi sa KiM, nakon ovoga i nakon odlaska u Bgd na "miting podrške Primo - Predaji KiM"...?!
  • xqt

    03.10.2023 18:27
    Nikad kraja
    Počinje afera Koluvija 2.0
  • /

    03.10.2023 18:06
    /
    @/
    bice kriv kao onaj za ubistvo djindjica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.