Radoičićev advokat: Sve je ovo stvar pritiska, nema dokaza sem novinskih snimaka

Milan Radoičić je doveden nakon pretresa njegovog stana u Beogradu, koji je izvršen jutros, u prostorije Višeg tužilaštva.

Ovo je za medije izjavio ispred tužilaštva njegov branilac Goran Petronijević. Kako je rekao, Radoičić je u trenutku hapšenja bio u Beogradu, danas je dao izjavu i tužilaštvo je predmet sada ustupio sudiji za prethodni postupak, prenosi N1.

U Višem javnom tužilaštvu u Bogradu saslušan je, kako je navedeno, zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti.

Po saznanjima tužilaštva, ne znam precizno po kom osnovu, predložen je pritvor i nas sada čeka saslušanje kod sudije za prethodni postupak i odluka u tom pravcu, naveo je njegov branilac.
 
Pretres je izvršen u toku ranih jutarnjih sati, trajao je duže, rekao je Petronijević. On je još kazao da ništa u stanu nije pronađeno što je bilo od značaja. Sem što je od Milana Radoičića privremeno oduzeto oružje za koje je imao dozvolu o čemu je izdata potvrda, kazao je.
 
Petronijević je rekao da sve što se dešava shvata kao "stvar pritiska". 
 
"Nemamo nijedan jedini dokaz za sada sem novinskih snimaka za sve ono što mu se stavlja na teret", rekao je.
Petronijević kaže da je Radoičić objasnio svoje motive, "potvrdio činjenično stanje i negirao krivična dela koja mu se stavljaju na teret".
  • @Milan

    03.10.2023 22:15
    Al ih priznajemo kao pokrajinu. A i deo teritorije pod medjunarodnom upravom
  • Milan

    03.10.2023 20:03
    Eventualni dokazi kojima raspolaze kosovska policija ne mogu biti upotrebljeni niti moze biti isporucivanja jer ih ne priznajemo kao drzavu…
  • zztop

    03.10.2023 20:02
    Kakav petronijević, kakav đuka ja verujem samo zagorki dolovac...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.