Roditelji devojčice ubijene u Ribnikaru: I mi smo išli u te šetnje, i nije bio sraman odgovor ljudi

Roditelji Ane Božović, devojčice koja je stradala u masovnom ubistvu u Ribnikaru, ispričali su za HRT da ih niko iz institucija nije kontaktirao.

O najstrašnijem danu u svom životu, o svemu proživljenom i doživljenom, za HRT su govorili roditelji stradale jedanaestogodišnje devojčice Ane Božović. Ana je bila među prvim ubijenim đacima, jer je toga dana bila dežurna sa drugom ubijenom devojčicom Bojanom Asović u holu škole.

Otac Ivan Božović je ispričao kako su se roditelji okupili tri nedelje nakon tragedije i shvatili da moraju da angažuju nekog da vide šta se dešava. Tada su postavili pitanje da li je nekog kontaktirao neko iz institucija i odgovor svih je bio – ne. 

"Ali, nije da nije bilo odgovora društva", kaže Ivan. 
 
Podseća da su počeli protesti. 
 
"Tih prvih nedelja je stvarno bilo mnogo ljudi, i mi smo išli u te šetnje, i nije bio sraman odgovor ljudi u Srbiji", rekao je Anin otac Ivan Božović. 
 
Ali i dodao – "kad su vam potrebni država i institucije, vi vidite da to ne funkcioniše".
 
Prate sudski postupak, i kažu da gledaju da nešto ne bude propušteno, bore se i da, kako dodaju, mediji izveštavaju kako bi trebalo…
 
Anin otac ističe da im je danas uteha to što znaju da su svojoj Ani neprestano govorili koliko je vole i koliko im znači. 
 
"To nam pruža utehu jer znamo da smo joj svaki dan iskazivali ljubav i podršku, i mnogo mi znači što sam joj rekao da ću doći, kad me je zvala, da joj donesem u školu pare za užinu", rekao je Ivan Božović.
 
Anina majka, Ninela Radičević, ispričala je za HRT da je ona bila veselo i neopterećeno dete koje je uvek širilo sreću i ljubav prema drugima. 
 
"Ona je tako unosila neku sreću, neku toplinu. Stalno je bila vesela, stalno se borila za neku pravdu, stalno je štitila slabije od sebe", kaže Ninela Radičević. 
 
Majka kaže da će se stalno pitati kako se to desilo. 
 
"Kako je došlo do toga da dečak od 13 godina izvrši ovakvo masovno ubistvo? Preciznost i hladnokrvnost kojom je to urađeno je prosto da se zaledi krv, a sve se to desilo u dva minuta… Ana nije znala ko je taj dečak niti je on znao Anu", navodi Ninela. 
"Zašto? Zašto? Nama je najvažnije da se nikada nikome, NIKOME ne desi isto", naglasila je Anina mama.
 
Ana i Bojana su mlađe devojčice, bile su dežurne toga dana i prve su žrtve K.K. koji se, nakon što je ubio čuvara, pa njih, uputio u svoje odeljenje sedmog razreda, pucajući u svoje školske  drugove.
  • Biljana Jovanović

    09.10.2023 10:16
    Koliko je DISLIKE-ova na pristojne i realne komentare dokazije da su botine angažovane na svoim medijskim poljima . Ogavno, ljigavo.
  • Komifo

    05.10.2023 14:58
    @A ti se okreni samokritici

    Najveća zamisliva drskost je kad si migrant u tuđoj zemlji a hvališ zlu, korumpiranu vlast i sistem pun nesposobnjakovića u totalnom raspadu, pa još i kritikuješ domaće građane što im u tome nešto smeta.

    Slično se može primeniti i na došljake u jedini poluzdrav region u truloj zemlji.
  • Marija

    05.10.2023 09:22
    Hm
    Kada ti zatrebaju institucije, njih nema....
    Nema...
    Nema države...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija