Protest vozača trotineta: Traže da se zelenim trakama obeleže ulice za vožnju trotineta

Vozači električnih trotineta protestovali su u centru Beograda.
Protest vozača trotineta: Traže da se zelenim trakama obeleže ulice za vožnju trotineta
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)

Protestovali su zbog novih propisa, koje je donela izmena Zakona o saobraćaju koja je stupila na snagu 15. septembra, a kojom je predviđena i zabrana vožnje električnih trotineta po pešačkim površinama.

Jedan od vozača električnog trotineta, Aleksandar Mijajlović izjavio je za televiziju N1 da se vozači trotineta zalažu da se izgradi infrastruktura po hitnom postupku - da se obeleže zelenim trakama ulice kojima se kreću trotineti, da se taj deo puteva asfaltira i da se dozvoli većim trotinetima učešće u saobraćaju jer oni ne predstavljaju nikome problem.
"Sam zakon o bezbednosti saobraćaja destimuliše upotrebu trotineta, isključuje populaciju od 14 do18 godina iz saobraćaja tako da nemaju gde da voze", kazao je Mijajlović.
 
Među zahtevima koje su izneli vozači električnih trotineta su da se uslovi u saobraćaju po pitanju prvenstva i bezbednosti prilagode po redosledu: osoba sa invaliditetom, pešak, bicikl, električni trotinet, električni bicikl, motorcikl, automobil, autobus, kamion.
  • Čika

    12.10.2023 11:18
    I ja imam želju
    da se podmladim 30 godina, pa da i ja uzjašem mašinu.
  • Ehoo

    11.10.2023 16:39
    Zabraniti & ukinuti kao i u Parizu..
  • NAROD

    11.10.2023 11:04
    Trotinetasi
    Iskaljivati bes nad vozacima trotineta je posebna vrsta nasilja...KACIGE,PRSLUCI,KAZNE OD 10000 DIN..A ostali u saobracaju sta rade to kao da se ne primecuje.
    Zasto da nosim kacigu ako idem 15 km na sat i vozim po saobracajnim pravilima???
    Ogadili su nam zivote I pre ovog zakona.
    UKINITE NAROD I JOS LAKSE CE BITI VLADATI.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.