Avion iz Izraela sa srpskim putnicima sleteo u Beograd: "Ulazili su vojnici sa puškama u autobus"

Avion "Er Srbije" iz Tel Aviva sa građanima Srbije sleteo je na beogradski aerodrom danas oko 10 časova.
Avion iz Izraela sa srpskim putnicima sleteo u Beograd: "Ulazili su vojnici sa puškama u autobus"
Foto: 021.rs (arhiva)
Kako navode na aerodromu, ovo je bio redovan let na liniji Tel Aviv-Beograd.
"Juče oko pola šest su počeli nemiri, bombardovanje, videli smo rakete. Bili smo malo u strahu. Išli smo još u neke manastire još da posetimo, ali smo se brzo vratili pošto na putu više nikog nije bilo. Bili su inače izraelski praznici, možda su se tada i podstakli da počne bombardovanje. Mi smo se pokupili, otišli u hotel u kojem smo bili sve do jutros u 2 sata. Onda smo krenuli na put, prelazili smo granicu. Imali smo normalne kontrole, ulazili su vojnici sa puškama, bili su čak i maskirani. Dobro smo prošli. Jedino je naš avion i jedan američki poleteo, svi ostali su ostali tamo i još čekaju", priča za "Blic" čovek koji je doputovao iz Izraela.
"Mi smo bili u palestinskom delu i morali smo da uđemo u izraelski deo da bi došli do aerodroma. Tu je za nas bilo malo problematično kako će sve to proći, jutros je bilo malo napeto, ali smo uspeli da se dočepamo naše zemlje", navodi ovaj čovek.
 
Mladić koji je među evakuisanim građanima Srbije kaže da su bili u Vitlejemu.
 
"Bilo je napeto, ali ništa toliko nije bilo strašno. Bili smo na hodočašću u svetoj zemlji. Strah nije bio prisutan, ali morali smo da budemo evakuisani. U trenutku napada bili smo u Jerusalimu i odmah smo morali da se vratimo u hotel u Vitlejem. To je svega 10 minuta udaljeno od "check pointa" Izraela i Palestine", priča ovaj mladić.
 
"Potpuno je bilo mirno tamo gde smo mi bili smešteni u Vitlejemu. Ostalo je još dosta ljudi na aerodromu, čule su se sirene i eksplozije, ali to je sve bilo u daljini", navodi jedna žena.
 
"Mi smo bili u gradu Netanja. Tu je sve bilo u redu", navode mladić i devojka.
 
Mladić dodaje da u ovom gradu nije bilo evakuacije, a da je u Tel Avivu evakuacija tekla dobro.
 
"Sirene nismo čuli u Netanji, a u Tel Avivu su se sirene čule", kaže on.
Novi letovi u ponedeljak i utorak
 
Prema rečima počasnog konzula Srbije Aleksandara Nikolića današnji let "Er Srbije" bio je pun, a za sutra i prekosutra ujutru planirani su dodatni letovi "Er Srbije" za Beograd.
 
"Telefoni konzulata i amabasade Srbije danonoćno zvone i čini se sve da naši građani koji žele da odu budu što pre evakuisani", naveo je Nikolić za RTS.
  • Linx

    10.10.2023 22:13
    potvrda
    @Plaćač poreza i @sedam Isto htedoh da kazem. (y)
  • Професор

    09.10.2023 07:21
    У Израелу сви служе војску две до три године а код нас метиљавих ни шест месеци. Зато су они респектабилна држава а ми под окупацијом којом управља Хил.
  • felix

    09.10.2023 06:27
    samo
    su poleteli avioni Sad i Srbije , mislite o tome nesretni zgubidani ne shvatajući kakva je danas Srbija , živela !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.