FOTO, VIDEO Uhapšena petorka iz Loznice zbog trgovine ljudima: Decu terali na prosjačenje

Pet osoba iz Loznice uhapšeno je zbog trgovine ljudima.

Policija je u saradnji sa Evropolom uhapsila N.T. (42), Z.M. (61), J.M. (42), N.M. (26) i M.A. (48).

Sumnja se da su članovi ove međunarodne organizovane kriminalne grupe od avgusta 2020. do oktobra 2023. godine, na teritoriji Srbije, Nemačke i Francuske eksploatisali kroz prosjačenje veći broj dece uzrasta od 5 do 11 godina i jednu 13-godišnju Ukrajinku, dok su 18-godišnju osobu držali u položaju sličnom ropskom.
Osumnjičeni su eksploatacijom žrtava trgovine ljudima pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od nekoliko desetina hiljada evra, a novac su koristili za sopstvene potrebe i luksuzan život, navodi se u MUP-u.
 
Pretresanjem njihovih stanova pronađeno je više mobilnih telefona i sim kartica, novac, dokumentacija o međunarodnim novčanim transakcijama, kao i USB memorije.
 
 
Tokom akcije hapšenja na više lokacija zatečeno je šestoro dece od 6 do 11 godina koja su zbrinuta u saradnji Kancelarije za koordinaciju aktivnosti u borbi protiv trgovine ljudima, Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima i Centra za socijalni rad u Loznici, u skladu sa njihovim nadležnostima i načelom najboljeg interesa deteta.
 
Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužilaštvu.
 
  • Miki

    11.10.2023 21:46
    Loznica
    Da da a ne kažu da su u pitanju Romi sa naravno SRPSKIM pasošem pa ipade da to baška Srbi rade. A snimljena im kuća u Vulića Bašti naravno Romska, pa vi sad gledajte ko nam predstavlja naciju u inostranstvu. Bruka i samo bruka.
  • Da

    11.10.2023 19:48
    Samo neka hapse ,ali mi zapalo za oko "prosjačenje dece u francuskoj i nemačkoj" jer recimo u španiji pre nekih 20-ak godine nakon masovne pojave rumunskih prósjaka koji su takodje koristili decu su brzinski zakonom zabranili korišćenje maloletnika u svrhu prosjačenja i preko noći nestali. Čudno mi da druge evropske zemlje nisu takodje napravili neku regulación po tom pitanju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.