Načelnik Generalštaba Vojske Srbije: Jedini legitimni bezbednosni akter na Kosovu je Kfor

Srbija i dalje vidi Kfor kao jedinog legitimnog bezbednosnog aktera na Kosovu, rekao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije: Jedini legitimni bezbednosni akter na Kosovu je Kfor
Foto: Beta/AP

Zbog toga, kako navodi, od komande u Napulju očekuje da preduzme korake koji će omogućiti bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve, a pre svega za građane srpske nacionalnosti.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je Mojsilović razgovarao sa komandantom komande združenih snaga NATO u Napulju, admiralom Stjuartom Mančom.

Mojsilović je sa Mančom razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu i perspektivama saradnje Vojske Srbije i komande u Napulju, s težištem na situaciji na Kosovu i Metohiji, dodaje se u saopštenju.
 
U razgovoru je ocenjeno da je dosadašnja saradnja konstruktivna i profesionalna i da partnerstvo, koje se odvija uz potpuno poštovanje politike vojne neutralnosti Srbije, doprinosi miru i stabilnosti u regionu.
 
Mojsilović je Manču predstavio stavove Srbije o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i izazove, rizike i pretnje sa kojima se suočavaju Srbi, ali i čitav region.
  • Ђура шпијун

    11.10.2023 18:50
    Тако је генерале да распустимо војску уђемо у Нато пакт,ти у пензију ,војска на биро ,траже се зидари и водоинсталатери боље се плаћа него у армији земље ове
  • Liman

    11.10.2023 18:32
    A gde je tu Radoičić? Na strani KFORA? Ne izgleda tako
  • zztop

    11.10.2023 18:26
    Mojsiloviću ljudi u africi na sličnom tvom položaju skidaju sa vlasti prljave političare a ti pevaš borbene pesmice ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija