Radoičićeva i Veselinovićeva firma dobila preko javnih nabavki poslove za 555 miliona dinara

Putarsko preduzeće Novi Pazar-put u poslednje četiri godine je dobilo 16 poslova preko javnih nabavki u ukupnoj vrednosti od 555 miliona dinara, bez PDV, pokazuju podaci Portala javnih nabavki.
Radoičićeva i Veselinovićeva firma dobila preko javnih nabavki poslove za 555 miliona dinara
Foto: 021.rs (ilustracija)
To preduzeće je do pre nekoliko dana bilo u vlasništvu Milana Radoičića i braće Veselinović - Zvonka i Žarka, piše N1
 
Milan Radoičić, bivši potpredsednik Srpske liste, svoj deo vlasništva u građevinskom preduzeću INKOP iz Ćuprije, 6. oktobra ove godine, prepustio je preostaloj dvojici suvlasnika – Zvonku Veselinoviću, koji je sada vlasnik 60 odsto te firme i Žarku Veselinoviću, koji je sada vlasnik 40 odsto firme.
INKOP je majka-firma još pet preduzeća: "Dolly Bell" Novi Beograd (delatnost hoteli i sličan smeštaj), Novi Pazar–put (registrovano za izgradnju puteva i auto-puteva), Betonjerka Aleksinac (bavi se proizvodnjom betonskih stubova, trafo-stanica i pratećih elemenata za izgradnju i održavanje elektroenergetskih objekata), Velmortrans plus Ćuprija (registrovan za gradski i prigradski kopneni prevoz putnika) i Putna izgradnja Rožaje u Crnoj Gori (kćerka firma preduzeća Novi Pazar–put).
Portal javnih nabavki pokazuje da je od 2020. do danas jedna od ovih firmi – putarsko preduzeće Novi Pazar-put, sklopila ukupno 16 ugovora za poslove vredne 554,9 miliona dinara bez PDV, odnosno 665,9 miliona dinara sa porezom.
 
Inače, INKOP je, prema podacima iz zvaničnih završnih računa firme, postao vlasnik firme Novi Pazar-put tokom 2019. godine, s tim što se promena kod Agencije za Privredne registre evidentira 6. januara 2020. godine.
 
Najvredniji posao – obilaznica oko Novog Pazara
 
Poslednji posao koji je Novi Pazar-put dobio putem javnih nabavki je izgradnja mosta preko reke Musine u Adranima kod Kraljeva, na državnom putu prvog B reda. Naručilac je Javno preduzeće Putevi Srbije, a vrednost ugovorenog posla – 102 miliona dinara (122 miliona sa PDV).
 
Ugovor je zaključen 2. oktobra 2023.
 
Najvredniji posao koji je ovo preduzeće sklopilo, takođe sa Putevima Srbije, odnosi se na rehabilitaciju državnog puta prvog B reda broj 22 – obilaznica oko Novog Pazara, u dužini od 2,3 kilometra. Reč je o poslu od 266 miliona dinara bez PDV, odnosno 319,4 miliona dinara sa porezom.
 
Ova vrednost inicijalno je bila manja.
 
Naime, vrednost ovog posla iz 2021. godine bila je procenjena na 166,67 miliona dinara bez PDV, ali su Putevi Srbije u samoj odluci o dodeli ugovora konstatovali da je ponuda preduzeća Novi Pazar-put prihvatljiva "iako je ponuđena ukupna cena veća od procenjene vrednosti javne nabavke, s obzirom da je analizom dostavljenog predmera i predračuna komisija utvrdila da su cene na nivou važećih tržišnih vrednosti".
 
Ovaj iznos je, kroz naknadnu izmenu u septembru 2022, dodatno uvećan na ukupno 266,13 miliona dinara bez PDV, odnosno na 319,35 miliona dinara sa uračunatim porezom.
 
Ukupna vrednost izmene ovog ugovora je, prema podacima sa Portala javnih nabavki, 53.348.884 dinara.
 
Ostali poslovi
 
Ostali poslovi koje je Novi Pazar-put ugovorio kroz javne nabavke od 2020. godine do danas su u vrednosti do 50 miliona dinara.
 
Za 42,8 miliona dinara sa PDV, Novi Pazar-put je angažovan za izvođenje radova na rehabilitaciji saobraćajnice od JAT apartmana i Grand hotela do državnog puta drugog A reda-211 na Kopaoniku, u opštini Raška. Naručilac posla je bilo Ministarstvo privrede.
 
Ovo putarsko preduzeće dobilo je i posao za Opštinsku stambenu agenciju Vrnjačka Banja, za kapitalno i investiciono održavanje ulica i puteva, gde je, zajedno sa još jednim ponuđačem – preduzećem BC Energy 2015 iz Beograda – potpisalo ugovor u vrednosti od 4,12 miliona dinara sa PDV.
 
Grad Novi Pazar sa ovim putarskim preduzećem ugovorio je radove na izgradnji dela ulice do obdaništa u naselju Šestovo u Novom Pazaru, u vrednosti od 22,7 miliona dinara sa PDV.
 
JP za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar dodelio je firmi Novi Pazar-put posao tekućeg održavanja gradskih saobraćajnica za 35,2 miliona dinara sa PDV.
 
Opštinska uprava opštine Tutin je za "krpljenje gradskih ulica i lokalnih puteva" angažovala Novi Pazar-put za 5,97 milliona dinara sa PDV.
Koliki je profit
 
Podsetimo, konsolidovani završni računi preduzeća INKOP, koji obuhvataju još pet preduzeća, pokazuju da je poslovni prihod u 2022. godini bio 10,67 milijardi dinara, što je oko 90 miliona evra.
 
Ova preduzeća su, zbirno gledano, ostvarila profit od 2,67 milijardi dinara, što je više od 22 miliona evra.
 
Kada je reč samo o preduzeću Novi Pazar-put, ono je lane ostvarilo poslovne prihode od 5,2 milijarde dinara, dok je neto profit bio 761 milion dinara.
 • Нс бој

  13.10.2023 05:46
  Па добро,шта ситничарите,то је мање од 600 милиона.
 • Savković Belgija

  12.10.2023 20:30
  Pa kad mogu popovi
  za hram Svetog Save da dobiju 75 miliona eura od državnih para za dve godine za 18 tona kamena koji stoji ispred Hrama Svetog Save na Vračaru 10 godina zašto ne bi mogli i ovi jedno 5 miliona eura da uzmu na banderama?

  U prodavnici penzosi i dalje traže parizer od 2 eura po kilogramu sa "boljom cenom" mladi u telefone gledaju koliko su manikiri pedikiri i maseri da budu lepe udavače za sponzore a običan svet mota kablove za 370 eura plate 200 efektivnih radnih sati u mesecu.

  Pozdrav iz Belgije za sve preostale normalne i vredne ljude u Novom Sadu.

  Čim Vam se ukaže prilika za bilo kakav 100% legalan i dobro plaćen posao van Srbije tutanj istog dana.

  Ko ostaje u Srbiji ili će raditi za lopove hoštaplere i prevarante ili će sam postati lopov i prevarant iako to ne želi jer je cela društvena sredina moralno patogena i pokvarena.Treće je bežanija.Na vreme.


 • Инспектор Вишекруна

  12.10.2023 20:03
  Зар?
  Зар једна особа којој се може веровати није изјавила да Радоичић нема ништа осим оне куће?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija