NATO: Više od 130 dodatnih vojnika iz Rumunije stiglo na Kosovo

NATO je danas saopštio da je više od 130 dodatnih vojnika iz Rumunije stiglo juče na Kosovo.
NATO: Više od 130 dodatnih vojnika iz Rumunije stiglo na Kosovo
Foto: Pixabay

Kako je navedeno, dodatni vojnici poslati su radi daljeg jačanja mirovne misije KFOR-a, pored prvobitno dvesta britanskih vojnika raspoređeno ovog meseca.

"Raspoređivanje ovih dodatnih trupa dolazi nakon nasilnog napada na Kosovsku policiju 24. septembra i porasta tenzija u regionu", navodi se u saopštenju.

Alijansa navodi da je raspoređivanje korak napravljen iz predostrožnosti kako bi se osiguralo da NATO misija na Kosovu (KFOR) ima snage koje su mu potrebne da ispuni svoj mandat UN-a za održavanje bezbednog i sigurnog okruženja.
 
KFOR se trenutno sastoji od preko 4.500 vojnika iz 27 NATO saveznika i partnera.
  • Vojvođanini

    14.10.2023 15:12
    Dobrodošli braćo naša.
  • SRB-IN

    14.10.2023 14:42
    Legalizacija okupacije
    Na Kosovu se šepure sve moguće vojske sveta. Tamo su da čuvaju ono što je NATO oteo suverenoj državi, tada SRJ. Sve zemlja koje su priznale KiM su izašle iz mandata UN i treba da povuku svoje trupe i špijune

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija