Rama: Nema ničeg lošeg u tome da Srbija finansijski podrži Zajednicu srpskih opština

Albanski premijer Edi Rama ocenio je da nema ničeg lošeg u tome da Srbija finansijski podrži Zajednicu srpskih opština na Kosovu.

On je naveo da bi Kosovo trebalo da istrajava u primeni francusko-nemačkog plana kako bi postiglo ono čemu teži, a to je konačno priznanje.

"Francusko-nemački plan je najbolja stvar koju Kosovo može da dobije jer je to de fakto priznanje. To je predlog 'živi i pusti drugog da živi' i utire put ka priznanju od strane drugih", rekao je Rama.
Rama je rekao i da ne vidi ništa loše u tome da Srbija finansijski podrži Zajednicu srpskih opština.
 
"Srbija je izgubila rat i ne može ni da zamišlja vojnu osvetu. To je gotovo. Kosovo je priznala zajednica zemalja koja nikada neće dozvoliti povratak. Nikad. Bez obzira šta se desi. To je prva tačka. Drugo, ako je Zajednica osnovana u ustavnom okviru Republike Kosovo i rezultat je dogovora na osnovu toga, onda tu neće biti prostora da naoružani ljudi dođu i tvrde da su članovi te Zajednice. To će biti prostor da opštine imaju samoupravu i podršku Beograda. Što da ne?", rekao je Rama.
 
Povodom kritika iz Prištine zbog ideja o ZSO i konferenciji o Kosovu Rama je naglasio da je važno gledati u budućnost i učiniti sve za približavanje, a ne stalno razmišljati o prošlosti.
 
"Prošlost je gotova", izjavio je on i dodao da je put  vrlo jasan i da treba raditi na miru, fokusirati se na budućnost i ne ostati talac prošlosti.
 
Govoreći o sutrašnjem samitu Berlinskog procesa u Tirani Rama je rekao da nije planiran sastanak lidera Srbije i Kosova ali nije isključio takvu mogućnost.
 
"Nismo to planirali i ne očekujem. Svašta može da se desi jer u ovakvim situacijama, gde se svi druže, ako bude prilike ili ako lideri Nemačke i Francuske, koji će biti ovde, požele da razgovaraju sa njima kao koautori francusko-nemačkog plana koji je na stolu, moglo bi da se desi", rekao je Rama.
 
Kosovo će na samitu predstavljati premijer Aljbin Kurti, a Srbiju premijerka Ana Brnabić.
  • Sofronije

    15.10.2023 19:26
    Rob
    Zaista ne razumem druga Ramu koji bez da ga iko pita za misljenje,jedan apsolutno nebitan tip iz marihuana drzave,talasa po regionu sa svojim neznanjem i stvara jos vece probleme..njegova pomoc se ogleda u tome da zacepi i da se ne mesa.
  • Rade

    15.10.2023 19:03
    Vuckov brat Rama!
  • zztop

    15.10.2023 18:56
    Ni vučić ni dačić nego ana b. nastavlja borbu za srbiju , kako to , kako to ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija