Vučić: Tokom posete Kini potpisaćemo dokumenta i o slobodnoj trgovini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će tokom predstojeće posete Kini biti potpisani dokumenti o sveukupnoj saradnji i o slobodnoj trgovini.
On je za "Novosti" najavio i da će biti potpisan i "kliring juan" za banke iz Srbije, objavio je taj list na svom sajtu.
"To su temeljni sporazumi, a biće važnih saobraćajnih i infrastrukturnih sporazuma... Pokušaćemo da dovedemo što više investitora iz Kine", kazao je Vučić.
Prema njegovim rečima, Srbija je ju prethodnom periodu "malo uspela" da promeni tu strukturu da veći broj investitora dolazi iz Azije nego ranije.
 
"I dalje je Evropa dominantna, ali ne u onoj meri u kojoj je to slučaj bio ranije. Za nas je od izuzetnog značaja da pronađemo ivnestitore na svim stranama sveta", kazao je on.
 
Vučić je najavio i da će imati bilateralne susrete sa predsednikom Kine Si Đinpingom. Prema ranijim najavama, Vučić u utorak putuje u posetu Kini.
  • Imre

    16.10.2023 18:58
    Vec kupuju
    Oni kupuju kuce po selima oko Subotice vec dve godine i ovaj se sad setio da potpise sporazum o slobodnoj trgovini.
  • Nikola

    16.10.2023 17:09
    A malogranicni promet? Nista? Pa to je Seselj zagovarao kada je je bio u koaliciji sa Slobom. CCCc! Nista ne slusa sefa!
  • 9

    16.10.2023 13:05
    @ kirilični B
    Od nabrojanog ovi nam susedi nešto i prave i to svetski poznato . Kod nas su to političke partije , krimosi , pevaljke , pinkasti programi , a to baš nikom pa ni Kini ne treba. Mene je više strah šta su oni još došli da uzmu obzirom da su policiju već poslali .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija