Zakazano suđenje: Porodice žrtava traže odštetu od roditelja dečaka koji je pucao u OŠ na Vračaru

U Višem sudu je održano pripremno ročište u parničnom postupku protiv roditelja dečaka koji je 3. maja ubio devet učenika i čuvara škole u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i ranio šest osoba.
Zakazano suđenje: Porodice žrtava traže odštetu od roditelja dečaka koji je pucao u OŠ na Vračaru
Foto: 021.rs
Suđenje je zakazano za 28. i 29. decembar, objavio je Euronews Srbija.
Tužbu u parničnom postupku podnelo je 27 članova porodice žrtava masakra, a tuženi su maloletnik i njegovi majka i otac.
Oni traže naknadu nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.
 
Tužbom je zatražena i novčana renta, što podrazumeva buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi, i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.
 
Viši sud u Beogradu je roditeljima dečaka izrekao privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine - više stanova, garaža, lokala, građevinskih i poljoprivrednih parcela.
 
Blokiran im je i deo novčanih sredstva, koja se čuvaju u depozitu javnog izvršitelja sve do pravnosnažnog okončanja parničnog postupka.
 
Osim parničnog, protiv roditelja će se voditi i krivični postupak, jer je Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv oca i majke.
Otac dečaka je optužen za teško delo protiv opšte sigurnosti, pošto je godinu dana pre masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar" obučavao svog sina da rukuje vatrenim i vazdušnim oružjem i vodio ga u streljanu.
 
Za njega je tužilaštvo zatražilo maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora.
 
Protiv majke dečaka podignuta je optužnica zato što je pronađen njen DNK na jednoj od čaura od ispaljenog metka u kabinetu istorije i za nju je predložena kazna zatvora od dve i po godine. 
  • Bananamen

    23.10.2023 18:54
    Koliko bola nosi svaka vest o ovom slucaju... zagrlih svoje dete pre kucanja ovog komentara. Samo roditelji znaju...
  • Lela

    21.10.2023 08:59
    Treba im oduzeti imovinu
    Samo ostaviti jedan stan, ne sme se zaboraviti sestra ovog *********. Ono dete ništa nije krivo za počinjena dela njenog brata. Sav ostali luksuz predati porodicama stradale dece. To neće njih vratiti, ali ubice neće uživati u svom bogatstvu.
  • Realno

    20.10.2023 23:21
    @Nina
    O tome je trebalo da razmišlja njen mudri brat koji je bio dovoljno pametan da zna kako za njega zbog godina nema krivične odgovornosti, kao i roditelji koji su ga naoružali. Humanost je nešto što treba zaslužiti, nije podrazumevana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija