Vučić: Težak sastanak sa petorkom, narednih dana važni sastanci

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je imao "težak sastanak" sa predstavnicima SAD i Evropske unije, te da očekuje važne sastanke u Briselu narednih dana.
"Težak sastanak sa petorkom. Verujem da ćemo u narednom periodu pronaći put za izlazak iz krize. Narednih dana očekujem važne sastanke u Briselu", napisao je on na instagramu nakon sastanka.
Predstavnici SAD, EU, Francuske, Nemačke i Italije su danas u Beogradu i Prištini, sa ciljem oživljavanja dijaloga i podsticanja dve strane da se znatno ozbiljnije angažuju na primeni Sporazuma o putu ka normalizaciji između Kosova i Srbije.
U delegaciji su specijalni predstavnici SAD i EU za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar i Miroslav Lajčak, spoljnopolitički savetnici predsednika Francuske i kancelara Nemačke, Emanuel Bon i Jens Pletner, i diplomatski savetnik premijerke Italije Alesandro Katane.
 
Oni su prvo u Prištini razgovarali sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, nakon čega je Lajčak izjavio da su došli sa planom koji će predstaviti i jednom i drugom lideru, ali nije rekao detalje plana.
  • Sastanci ?

    21.10.2023 19:27
    Ovaj oslazi na sastanke u Brisel, dok Kurti svaki dan puca na Srbe, hapsi bez dokaza, drži kamione sa Srpskom robom, i baca bombe na Srpske kuće, gradi baze, proteruje SPC sveštenike, a vidimo od juče počeo je Kurti da gradi kuće Albancima u opštinama gde su Srbi većina ?!!
    Umesto da se Vučić bavi terenom i da ne ide na sastanke dok se teren ne vrati u pređašnje stanje, on ide na sastanke i gubi vreme i daje legitimitet da Kurti progoni Srbe ?
    Svi na izbore 17.decembra da oteramo SNS !
  • Паор Милисав

    21.10.2023 17:45
    Коме се сад обраћа ? члановима СНС или грађанима Србије,није свеједно као ни политика коју води ,члановима прича једно,грађанима друго,а петорки збори треће,е сад за кога беху важни састанци ? ,за чега прима плату ? нек збори Алексићу,Ђиласу и кумовима шта је теже од копања њиве и рада у руднику

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.