Policajci greškom pretukli trojicu mladića: Mislili da su učesnici pucnjave u Užicu

Policajci iz Bajine Bašte i Užica greškom su pretukli trojicu mladića iz Bajine Bašte, jer su sumnjali da su učestvovali u pucnjavi i fizičkom obračunu kriminalaca 20. oktobra.
Policajci greškom pretukli trojicu mladića: Mislili da su učesnici pucnjave u Užicu
Foto: 021.rs
To tvrde roditelji trojice mladića, od kojih su dvojica maloletnici, i najavljuju prijave protiv policajaca. Policijska uprava Užice o tome se zvanično ne oglašava, a bajinobaštanska policija je, kako Danas saznaje, pokrenula istragu.
U Višem javnom tužilaštvu u Užicu tvrde da, prema saznanjima koje, za sada, poseduju, "policija nikoga nije tukla", već je trojicu momaka izvukla iz automomobila "fijat panda", kojim su se prevozili iz Užica u Bajinu Baštu, i oborila ih na zemlju, zbog sumnje da su učestvovali u pucnjavi u Užicu.
Trojica mladića iz Bajine Bašte R. Đ. (18), koji je bio za volanom "pande", L. Č. (17) i M. R. (17), inače učenici Tehničke škole "Radoje Ljubičić" u Užicu, tim automobilom su se vraćali kući na vikend u petak popodne, 20. oktobra.
 
Na putu Užice - Bajina Bašta, u ataru sela Pepelj, svedoče za Danas njihovi roditelji, zaustavila ih je i pretukla grupa policajaca u uniformama i civilnoj odeći.
 
Miloje Čvorović, otac jednog od mladića, naveo je za Danas da mu je sin rekao da su policajci "sa uperenim puškama zaustavili 'pandu'".
 
"Bez legitimisanja i objašnjenja, izvukli su ih iz kola, oborili na zemlju, pretresli ih i tukli. Mog sina je policajac udario pištoljem u glavu, a kada su videli da to nisu oni za kojima su tragali, samo su im rekli da nastave putovanje", sveodoči za Danas Čvorović.
 
Sina je odveo kod lekara u Dom zdravlja Bajina Bašta. U izveštaju je navedeno da je lekaru rekao da su mu povrede naneli policajci, a lekar je konstatovao kontuziju glave, hematome na licu i leđima. Upućen je kod psihijatra, kome je rekao da je "strahovao da će policija ubiti njega i ostalu dvojicu njegovih drugova", da mu je "policajac postavio pištolj na čelo i njime ga udario u glavu, nakon čega je izgubio svest".
 
Uz navode da je "napadnut tupim predmetom", psihjatar je u svom izveštaju napisao da je tom mladiću "potreban psihotrapeutski tretman".
 
"Decu su nam pretukli, gazili ih, a mog sina su udarili rukohvatom pištolja, zbog čega se on onesvestio. U njih su uperili automatske puške i prislanjali im oružje na čelo", svedoči za Danas Čvorović i daje na uvid lekarske izveštaja o povredama njegovog sina.
Angažovaće, kaže, advokata i podneti prijavu protiv policajacaca jer, kako poručuje, "za to neko mora da odgovara".
 
Aleksandar Rogić, otac drugog mladića, potvrdio je Čvorovićeve reči.
 
U Policijskoj upravi Užice, Danasu je nezvanično potvrđen taj događaj i navedeno da je sve to prijavljeno tužilaštvu. 
 
Opširnije čitajte u tekstu Danasa OVDE.
  • G pen

    25.10.2023 00:13
    Napreduju. Na Sodrosu su tukli starce. Po strucnom prepoznavanju se vidi da su sns kadar.
  • @Istina

    24.10.2023 17:26
    Ovo je narod mazohista, podanika i robova, zivi i bolje nego sto zasluzuje
  • Igor

    24.10.2023 15:42
    Čuj greškom pretukli trojicu. Pa nije im posao da tuku kriminalce nego da ih hapse.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija