Advokatica: Inspektor Milenković spreman da svedoči u slučaju "Jovanjica"

Pravna zastupnica bivšeg načelnika odeljenja beogradske policije za borbu protiv narkotika Slobodana Milenkovića, Mila Tomanović, izjavila je da on "spremno čeka da ga sud pozove kao svedoka".
Advokatica: Inspektor Milenković spreman da svedoči u slučaju "Jovanjica"
Foto: FoNet (Aleksandar Barda)
Kako navodi za Vreme, on je spreman da svedoči u postupku koji se vodi protiv vlasnika imanja "Jovanjica" Predraga Koluvije, optuženog za uzgoj marihuane.
Milenković, koji je zajedno sa kolegama 2019. godine otkrio da se na poljoprivrednom imanju "Jovanjica" uzgaja kanabis, nije saslušan 6. septembra jer je bio na bolovanju.
"Inspektor Milenković je prekinuo bolovanje, počeo je da radi i čeka kada će ga sud pozvati da svedoči", kazala je Tomanović za nedeljnik Vreme.
 
Taj nedeljnik piše da postoji mogućnost da će vlast pokušati da spreči Milenkovića da govori, ili da svedočenje odloži bar za posle izbora, a advokatica smatra da je njegovo svedočenje nesumnjivo predstavlja potencijalni politički rizik.
 
"Nesumnjivo je da je Milenkovićevo svedočenje potencijalni politički rizik i ima mnogo sumnji da je otklanjanje njegovog svedočenja upravo vezano za predstojeće izbore", navela je Tomanović.
Sud ignoriše 660 kilograma trave
 
Ne čekajući njegovo svedočenje, Sud je odlučio da izuzme iz dokaznog materijala 660 kilograma sušenog kanabisa, pronađenih na tobožnjem poljoprivrednom dobru.
 
To gazdinstvo je drugi inspektor, Dušan Mitić, u svom svedočenju opisao kao možda i najveću plantažu marihuane u Evropi. Kako je rekao, policajcima "nije bilo prijatno" što su raskrinkali "Jovanjicu" kao "državni posao", tvrdeći da je vlasnik imanja Predrag Koluvija imao dil čak i sa današnjim ministrom policije Bratislavom Gašićem.
 
Apelacioni sud je već jednom poništavao odluku Višeg suda o izdvajanju dokaza. I sada se Tužilaštvo žalilo Apelacionom sudu na odluku prvostepenog da izuzme sušenu marihuanu iz dokaza.
 
Ta odluka se čeka. Kako je u utorak javio BIRN, Apelacioni sud još nije ni primio tužbu pa će se, eto, čekati još.
 
Opširnije čitajte na sajtu Vremena.
  • Lola

    10.12.2023 19:04
    Dupli zrak
    Milenkovic nikad nece svedociti u ovom predmetu. A ako ikad i bude svedocio, to vise uopste nece biti bitno niti ce se neko secati sta on i zbog cega svedoci
  • Vukašin Đorđević

    25.10.2023 22:12
    @Igraju se igre
    Igraćete, svi do jednog, masne fote u zatvoru, zlotvori! Zbog svega što ste učinili ovoj jadnoj zemlji!!!
  • Igraju se igre

    25.10.2023 20:49
    A mi ostali smo maloumni pa ne možemo da skapiramo da je inspektor bio na bolovanju kako bi izbegao svedočenje u zakazanom terminu već ga tempirao za predizbornu kampanju. Ovde je sve politika, za istinu nije nikog briga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija