Ko je Vladimir Obradović - kandidat proevropske opozicije za gradonačelnika Beograda?

Stranke proevropske opozicije, okupljene oko protesta "Srbija protiv nasilja", postigle su dogovor za kandidata za gradonačelnika Beograda.
Kandidat za gradonačelnika Beograda biće Vladimir Obradović, poslanik "Pravac Evropa" i profesor na Fakultetu organizacionih nauka, piše N1.

Vladimir Obradović prvi put je izabran za narodnog poslanika u 13. sazivu kao deveti na listi Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije. 

Deo je poslaničke grupe PRAVAC EVROPA – SSP, PSG, PREOKRET, SLOGA. Član je Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, Odbora za zaštitu životne sredine i Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, i zamenik člana Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije. Član je i Pododbora za nauku i visoko obrazovanje.
 
Obradović je prvi profesor Fakulteta organizacionih nauka koji je govorio o plagiranom doktoratu ministra finansija Siniše Malog, kao i o ulozi ove visokoškolske ustanove u celoj toj aferi.
 
Biografija
 
Vladimir Obradović rođen je 5. maja 1977. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Fakultet organizacionih nauka, smer menadžment, upisao je 1998. godine, a završio 2004. godine sa prosečnom ocenom 9,05.
 
Doktorske studije je završio sa prosečnom ocenom 10,00 i stekao zvanje Doktor tehničkih nauka – organizacione nauke, navodi u njegovoj zvaničnoj biografiji.
 
Redovni je profesor Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu gde je i šef Katedre za interdisciplinarna istraživanja u menadžmentu, prenosi N1.
Prof. dr Vladimir Obradović je potpredsednik za finansije, administraciju i događaje Međunarodne asocijacije za upravljanje projektima. Takođe je i glavni urednik časopisa European Project Management Journal i član uređivačkog odbora najbolje rangiranog svetskog časopisa International Journal of Project Management, kao i renomiranih internacionalnih časopisa Project Leadership and Society, i Information Technologies and Learning Tools Journal.
 
Objavio je više od 200 naučnih radova.
 
Tečno govori engleski, služi se nemačkim i uči španski. Oženjen je i otac troje dece.
  • zoran

    26.10.2023 21:57
    Ne verujem
    Ukoliko je ovo neka šala, ali ipak molim sve da se uozbilje, jer će sadašnja struktura na vlasti ostati još dugoooo...
  • Jogi Letač

    26.10.2023 19:46
    @Pera, ako je čovek narodni poslanik, i treba da bude u raznim skupštinskim odborima i da radi posao poslanika, a ne samo po komandi da glasa ili da galami, kada pokušavaju opozicioni poslanici da govore.
  • Stevica

    26.10.2023 17:21
    greška
    Nije doktor Namibija, već Eritreja. Lično proverio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.