Večeras se pomeraju kazaljke, noć traje duže

Letnje računanje vremena završava se u noći između subote i nedelje, u tri sata ujutru, pomeranjem za jedan čas unazad, čime počinje zimsko računanje vremena.
Večeras se pomeraju kazaljke, noć traje duže
Foto: Pixabay
Kako je saopštila Direkcija za mere i dragocene metale, u nedelju, 29. oktobra, vreme će se u tri sata ujutru računati kao dva sata.
Sat koji se pojavljuje dva puta, između 2h i 3h, označava se prvi put kao sat 2A, a drugi put kao sat 2B.
Evropska unija najavila je pre nekoliko godina da će ukinuti letnje i zimsko računanje vremena i usvojiti jedinstveno, ali se to još nije dogodilo.
 
Na zimsko računanje vremena prelazi se svakog poslednjeg vikenda u oktobru u noći između subote i nedelje, dok se na letnje prelazi poslednje nedelje u martu kada se vreme pomera jedan čas unapred.
  • 696

    29.10.2023 17:31
    Poznato
    Mrak u tigru je odavno pao bez obzira na računanje vremena.
  • Kosana

    28.10.2023 12:57
    Budim se u 10 protežem do 11..
    Kazaljke treba trajno pomeriti 4 sata unapred.
    Da mrak ne pada u 16h nego u 20h.

  • Бабица

    28.10.2023 11:01
    То је једина лепа вест у Србији осим рођених беба ,па се родиш у 3 а упишу ти у 2 па си сат времена старији него што изгледаш

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija