Zelenović i Ćuta: Cela opozicija mora da se ujedini, ne možemo sami 17. decembra

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović najavio je večeras da će nova većina posle 17. decembra učiniti da svi "kriminalci Srpske napredne stranke" završe u zatvoru.
Dodao je da će biti usvojeni zakoni o poreklu imovine, lustraciji i tužilaštvu i tužilačkoj policiji, dok je poslanica Slavica Radovanović pozvala građane da im pomognu tog dana.
 Večeras je održan prvi protest "Srbija protiv nasilja" nakon što su njegovi organizatori saopštili da će zajedno izaći na izbore, koji su najavljeni za 17. decembar.
"Predlažem da redom krenu, ne od naprednjaka, već od mene i mojih kolega iz opozicije, da vidimo koliko ko ima u opoziciji, a koliko ko od njih", rekao je Zelenović.
 
Mora sve da bude pošteno ili neće biti promene, kazao je Zelenović, koji je upitao građane da li su videli kako SNS slavi slavu.
 
"Niko nema manje od audija i mercedesa. Narodu parizer, građanima jeftino, a njima skupo", istakao je Zelenović.
 
Zelenović je poručio da će posle 17. decembra biti učinjeno sve da se zaustavi inflacija i usvoje novi medijski zakoni, kako bi do građana stigla istina, da bi na sledećim izborima, "osim ovih nedostojnih da se bave politikom" i ostale stranke mogle ravnopravno da se takmiče za svoje ideje i politiku.
 
"O tome ćete svi glasati 17. decembra", rekao je Zelenović.
 
Ovde se niko ne bori da uđe u parlament, već da pobedimo Vučića na sledećim izborima i sve vas pozivam u tu borbu da zajedno pobedimo 17. decembra, naglasio je on.
 
Sa protesta je upućen poziv građanima da se prijave za kontrolore na izborima, odnosno da na svoj način pomognu kampanju liste "Srbija protiv nasilja".
 
Poslanica Narodnog pokreta Srbije Slavica Radovanović rekla je da Vučića ne zanima da li je građanima dobro, već samo da što duže ostane na vlasti.
 
"Ovde smo da zajedno sprečimo sunovrat naše divne Srbije, sve što je usvojeno u Skupštini ide na štetu građana, a u korist SNS, njihovih tajkuna i prijatelja kriminalaca", ocenila je Radovanović.
Poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović izjavio je večeras za televiziju N1 da bi cela opozicija trebalo da se ujedinici, a ideologija ostavi po strani, dok se ne sruši režim Aleksnadra Vučića.
 
"Ujedinili smo se, to je najvažnije", rekao je Jovanović, koji dodaje da bi želeo da se ujedine i stranke na desnici.
 
Samo ujedinjena opozicija može da obori Vučića, ponovio je on i istakao da će protesti "Srbija protiv nasilja" biti sastavni deo kampanje.
 
"Posle smene vlasti, sa strankama desnice moramo praviti neki dogovor - slobodni RTS, slobodni izbori", dodao je on.
 
N1 prenosi da je glavno pitanje sudbina protesta u predizbornoj kampanji, do koje će doći ako izbori budu raspisani. 
 
Jovanović je naveo da bi opozicija tu odluku trebalo da donese sutra. 
  • Sabahudin

    29.10.2023 08:50
    Omerović
    Oduvaće ih predsednik barem za duplo više glasova. Srbija zna ko je najbolji i najpošteniji predsednik svih vremena...
  • Trt

    29.10.2023 08:49
    Vladali ste 2000- 2012 i pakao napravili od Srbije.
  • R

    28.10.2023 22:15
    R
    I botovima je jasno da je kraj blizu i nestaju polako! Ono sto botuje nije vredno ni komentarisati jer se vidi po komentarima nedostatak kreativnosti ulaze sami sebi u lazi tipa oni bivsi zuti...pa ko je bio na vlasti 90-ih i izgubio sve vas gazda AV i SPS! Plana ima i to korenitog da se smene sve pijavice lopovi...koji 30 godina unistavaju Srbiju i Narod onda se menja isti taj Sistem koji im je sve to omogucio!!! Vreme nekih Vodja je daleka proslost ovo je 21 vek gde se vrednuje samo zdrav Sistem i to Narod trazi jer nismo vise Ovce da nas vodi Ovan!!! Bravo do Pobede jer ovo je za nas i nasu Decu!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija