021 saznaje: Opozicija na jednoj listi za Skupštinu Vojvodine, podeljene kvote

Na sastanku proevropske opozicije dogovoreno je da i na pokrajinskim izborima nastupe zajedno, kao što je već dogovoreno za republičke, beogradske i lokalne izbore.
021 saznaje: Opozicija na jednoj listi za Skupštinu Vojvodine, podeljene kvote
Foto: 021.rs
Prema informacijama 021.rs, stranke su postigle dogovor da kvote na pokrajinskoj listi budu iste kao i na republičkoj listi.

U narednim danima, do raspisivanja vojvođanskih izbora, biće odlučeno ko će biti nosilac liste, jer je to prepušteno pokrajinskim odborima da se dogovore.

Na listi će, pored Stranke slobode i pravde, čija kvota uključuje i Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret, biti i Demokratska stranka, Zajedno, Zeleno-levi front, Pokret Srce i Narodni pokret Srbije, u čijoj kvoti se nalazi i Ekološki ustanak Aleksandra Jovanovića Ćute.
 
Raspodela mandata se radila na osnovu istraživanja javnog mnjenja o tome koliko koja stranka ima podršku.
 
Stranke proevropske opozicije će u narednim danima odabrati svih 120 kandidata za pokrajinske izbore.
 
Takođe, razmatra se da na listi, unutar kvota stranaka, budu i predstavnici različitih grupa građana i pokreta koji deluju u Vojvodini, jer zbog izmena odluke o izboru poslanika više nije moguće formirati koalicije između grupa građana i političkih partija.
 
Predstavnici građana će biti nestranačke ličnosti, a njihovo uključivanje se očekuje kako bi se prikupio svaki glas u Vojvodini i tako smenio aktuelni režim, kažu predstavnici stranaka.
 
Više detalja o zajedničkoj listi opozicije za pokrajinske izbore očekuje se u narednim danima, kada i zvanično budu raspisani izbori.
 
Vojvođanska skupština bi trebalo da se raspusti do 17. novembra, a do tada će biti održana još jedna sednica na kojoj treba da se usvoji rebalans budžeta kako bi se obezbedilo dodatnih više stotina miliona za troškove izbora.
  • NN

    31.10.2023 08:42
    botovi
    Čitam ja već dugo ovaj portal i sve komentare i još nikako ne mogu da zaključim kako se prepoznaje ko je "bot"? Ima li za to neki elektronski način? Pošto nema, onda ostaje pretpostavka da je ovaj narod vidovit i to u zadivljujućem broju! I još nešto, pažljivim praćenjem uočavam da su botovi samo oni koji nisu protiv A. Vučića, ili su, još gore, sram ih bilo, na njegovoj strani! Onda se pitam, kako to da botova ima samo na jednoj strani, a na drugoj nema? Dakle, uvaženi komentatori, pokušajte da svoje političke simpatije i opredeljenja izrazite tako što ćete hvaliti svoje, a ne pljuvati one druge. Treba glasače pridobijati ZA nekog i nešto, a ne PROTIV nekog! Uveravam vas da je to dokazano efikasniji metod.
  • Lala®

    30.10.2023 11:45
    BOTOVI
    Kakva osoba(tepam im)treba da budeš da bi 'vako nešto radio?Svesno i na svaku vest bez trunke morala,savesti,empatije,bilo čega...
    Iskreno se nadam da će svaki od njih dobiti zasluženo za sve ove godine specijalnog rata koji sprovode nad stanovnistvom
  • Trt

    30.10.2023 10:04
    @СНС

    Na koju ti foru derane možeš da identifikuješ "aktiviste i članove izbornih komisija drugih stranaka"? Fascinantno je da ste toliko tupavi da vaše laganje samo razotkrije koliko ste nesposobni i bahati, to nije veština koju poseduje svako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina