Ponoš: Vučić je u Briselu prihvatio sve što je od njega traženo

Lider stranke Srbija centar (Srce) Zdravko Ponoš rekao je da je "predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Briselu prihvatio sve što je od njega traženo.
Kako je naveo Ponoš, to je učinio "uz uslov da ne potpiše na istom papiru zajedno sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem".
 
"To znači da Vučić prihvata de fakto priznanje, a za de jure neka pojure nekog drugog", izjavio je Ponoš Televiziji Nova S.
Ponoš je konstatovao da su mogući različiti modaliteti, kao što su Vučićevo "javno zaklinjanje da će sve poštovati iako nije potpisao ili da potpišu na separatnim papirima sa Evropskom unijom on i Kurti".
 
"Prvu varijantu je već primenio u Briselu i Ohridu, a drugu je uvežbao na hoklici potpisujući Vašingtonski sporazum. Sve glumeći da poštuje Ustav", rekao je Ponoš.
On je ocenio da su Vučić i Kurti kao "jin i jang kosovske nesreće".
 
"Kao da su se svećom tražili dok se nisu našli i pali u zagrljaj jedan drugome. Jedan bi da potpiše, drugi neće, a obojica izvrdavaju implementaciju. To se odnosi i na Statut o zajednici srpskih opština. Kurti je spasao Vučića, jer je pokušavao da ga ponizi insistiranjem da ipak ceremonijalno potpiše taj papir, iako je znao da ne sme", izjavio je Ponoš.
 
Prema njegovim rečima, "Vučić će se truditi da u naredne dve nedelje napravi neke konstruktivne korake, jer mu je više stalo da se nešto porodi iz tog bizarnog odnosa".
 
"Od tih koraka Srbija neće imati koristi", poručio je Ponoš.
  • Vojnik

    06.11.2023 10:45
    BRDO
    Ponoš treba shodno svom vojnom znanju da se pone na brdo iznad prištinskog aerodroma i da posmatra nebo,možda mu nešto padne na pamet
  • Milan

    03.11.2023 11:46
    Priznace posle izbora?
    Je li ovo onaj Ponos sto je tvrdio da cemo uvesti sankcije Rusima samo da prodju izbori. Koliko vidim ako Vucic ipak “ne prizna” posle izbora, Ponos ce pitati a zasto ne prizna.
  • Mićo

    03.11.2023 11:29
    @Ponoš
    Vučić je sve prihvatio što je od njega traženo pre nego što je okiprao ovu državu.
    Samo što ti to ne smeš da kažeš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija