Tadić: Aleksić nas obavestio da na listi "Srbija protiv nasilja" nema mesta za SDS

Predsednik SDS-a Boris Tadić saopštio je da ga je predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić ispred liste "Srbija protiv nasilja" obavestio da za tu stranku ipak nema mesta na toj listi.
"Šokirani smo navedenim razlogom da smo prekasno odgovorili", napisao je predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije na društvenoj mreži "Iks" (X).
 
Prema njegovim rečima, SDS je u četvrtak saopštio da je prihvatio da bude deo liste, a da ih je Aleksić obavestio da "ipak nema mesta" za tu stranku, iako ih je istog dana javno pozvao da se izjasne.
Tadić je dodao da je SDS prihvatio "minimum uslova" pre više nedelja kada su počeli pregovori i kada je postignut dogovor, a da su u četvrtak to samo javno i ponovili.
 
"Posebno smo šokirani činjenicom da se ispostavilo da su pregovori sa Aleksićem zapravo bili pregovori o potkupljivanju naših funkcionera poslaničkim mestima da pređu u njegovu stranku, a ne stvarno pregovori o učešću SDS-a na listi 'Srbija protiv nasilja'", napisao je Tadić.
On je izrazio žaljenje što je propuštena prilika za stvarnom zajedničkom borbom i jer se "ponovo pod okriljem parole o jedinstvu opozicije zapravo radilo o uništavanju opozicionih stranaka".
 
"Aleksić je više puta menjao uslove i nakon što je dogovor postignut. Ne želeći da diskreditujemo ovu listu, nismo to hteli javno da iznosimo, jer ucene pred koima smo se našli svakako nisu borba protiv nasilja, već suprotno. Međutim, više ne postoji razlog da ćutimo", kazao je Tadić.
 
Naveo je da SDS nadalje "ne snosi ni trunku odgovornosti za epilog ovakvih odluka liste 'Srbija protiv nasilja'".
 
Mediji su u četvrtak preneli da su funkcioneri SDS-a Aleksandar Ivanović i Goran Radosavljević prešli u Narodni pokret Srbije Miroslava Aleksića.
  • Антун Чупак

    04.11.2023 13:19
    Господине бивши,ни овога пута Вам сриропор није помогао!!!
  • čiča

    03.11.2023 17:25
    Ma neće ono iole ozbiljnog u svoje redove. To su sve ribolovci u mutnom. Samo oni koji plivaju po površini i nemaju specifičnu težinu mogu u koaliciju.
  • Gore Portir

    03.11.2023 16:50
    Dramski film?
    Evo suzu ću da pustim.

    Druže ti si izgubio od Tome "Grobara" daj nemoj više da se pojavljuješ na sceni, sramoto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.