KRIK: Firma sina Zvezdana Terzića gradi po "Beogradu na vodi"

Kostadin Terzić, sin direktora "Crvene zvezde" Zvezdana Terzića suvlasnik je firme koja je učestvovala u gradnji "Beograda na vodi", ali i gasovoda Aleksandrovac – Tutin, otkriva KRIK.
KRIK: Firma sina Zvezdana Terzića gradi po "Beogradu na vodi"
Foto: 021.rs

Ove poslove mlađem Terziću omogućila je kompanija "Milenijum tim" povezana sa visokim državnim funkcionerima SNS-a, prenosi KRIK.

Kroz svoje firme, Kostadin Terzić se udružio sa nizom ličnosti iz srpskog podzemlja, uključujući i ljude bliske agresivnoj huliganskoj grupi "Ultra boys", ali i "Alkatrazu", pokazuje istraživanje KRIK-a.

Kostadin i njegov mlađi brat Nikša Terzić uhapšeni su prošlog meseca zbog sumnje da su u Beogradu pretukli fudbalskog menadžera Uroša Jankovića. Oni su navodno 17. oktobra, posle utakmice između Srbije i Crne Gore, presreli automobil u kome je bio Janković, izvukli ga iz kola i prebili.
 
Na saslušanju u tužilaštvu Terzići su negirali krivicu, a sud im je u međuvremenu odredio i pritvor, rečeno je iz tužilaštva KRIK-u. Tužilaštvo još nije utvrdilo zbog čega je došlo do tuče.
Terzići su odrastali pred očima javnosti, budući da je njihov otac Zvezdan godinama zauzimao važne pozicije u domaćem fudbalu. Bili su miljenici žute štampe koja ih je predstavljala kao mlade, privlačne i imućne. Detaljno se pisalo o njihovim putovanjima, emotivnim vezama, porodičnim proslavama, svadbama.
 
Za razliku od detalja o njihovim privatnim životima, mediji nisu nikad izveštavali o tome čime se bave sinovi direktora "Crvene zvezde".
 
Dok se Nikša pre tri godine zaposlio u obaveštajnoj agenciji BIA, njegov brat Kostadin napravio je mrežu kompanija, otkriva KRIK.
 
Upravo ovi poslovi otkrivaju da je i Terzićev sin dobio deo "kolača" u gradnji ključnog državnog projekta – stambeno-poslovnog kompleksa "Beograd na vodi". Osim toga, Kostadin je često otvarao firme sa ljudima iz kriminalnog miljea – Slobodanom Govedaricom, bliskim huganskoj grupi "Ultra boys", Nikolom Vavićem iz "Alkatraza", ali i sa Naike Bokan, ćerkom ubijenog čuvenog mafijaša Vanje Bokana koja je poslovno sarađivala i sa narko-bosom Darkom Šarićem.
 
Karta za ulazak u državne projekte
 
Stariji Terzićev sin, Kostadin, krenuo je očevim stopama – dve godine je radio u Fudbalskom savezu Srbije, potom kratko u "Crvenoj zvezdi", a krajem prošle godine zauzeo je važnu poziciju u fudbalskom klubu "OFK Beograd".
 
Istovremeno je ušao u unosne građevinske poslove – postao je suvlasnik u firmi "Goter Construction".
 
Krajem 2020. polovinu vlasništva u ovoj firmi dobio je na poklon od Slobodana Govedarice, bliskog prijatelja i saradnika Zvezdana Terzića. Govedarica je nekada bio poznat kao strastveni navijač "Crvene zvezde" blizak huliganskoj ekipi sa Senjaka "Ultra boys", koju je predvodio Marko Vučković zvani Komandant.
Vučković je godinama bio prvi čovek na Zvezdinoj severnoj tribini. Bio je poznat po brojnim nasilnim incidentima – tučama, razbojništvima i prebijanjima, ali je uglavnom prolazio sa malim iili uslovnim kaznama. Od huligana Vučković je postao uspešan poslovni čovek i to zahvaljući poslovima koje su sa njim povezane firme dobijale od države, kako je ranije pisao Insajder.
 
Sličan put imao je i Govedarica koji je 2006. bio optužen da je u teretani prebio muškarca jer je komentarisao njegovu tetovažu, ali je postupak obustavljen zbog zastarelosti. Danas je Govedarica direktor fudbalskog kluba "Grafičar", koji je pod njegovom upravom uz podršku Terzića potpisao ugovor o saradnji sa Zvezdom koji podrazumeva razmenu igrača i trenera.
 
Kako piše KRIK, kada je Kostadin Terzić od Govedarice dobio polovinu vlasništva u "Goter Construction", firma je za kratko vreme uspela da osigura unosne poslove i za dve godine ostvari prihod od oko dva miliona evra.
 
U tome su uspeli najviše zahvaljujući kompaniji "Milenijum tim", čiji su vlasnici bliski vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, ali i zauzimaju važna mesta u upravi sportskog društva i fudbalskog kluba "Crvena zvezda" – zajedno sa Zvezdanom Terzićem.
 
Ranije oslonjena na SPS, kompanija "Milenijum tim" se nakon dolaska SNS na vlast, povezala sa ljudima iz ove stranke. Ova kompanija je bratu Siniše Malog, sadašnjeg ministra finansija, obezbedila automobil i stan. U vreme SNS-a "Milenijum tim" neizostavno učestvuje u najvažnijim građevinskim državnim projektima od kojih zarađuje desetine miliona evra godišnje i uživa državne povlastice u vidu pomoći i subvencija.
 
"Goter" je tako, zahvaljujući "Milenijum timu" koji mu je ustupio deo posla, tokom 2021. bio angažovan na jednom od najvećih državnih projekata – "Beogradu na vodi". Posao se odnosio na iskop zemlje i odnošenje materijala.
 
"Milenijum tim" je prošle godine omogućio Terzićevoj kompaniji ulaz u još jedan značajan projekat – izgradnju gasovoda Aleksandrovac – Kopaonik – Novi Pazar – Tutin.
 
Terzićeva firma radila je i stambeno-poslovni kompleks "East side" na Zvezdari koji je gradila kompanija u vlasništvu brata Stojana Vujka, vlasnika "Milenijum tima".
 
Opširnije o Terzićevim poslovima čitajte na portalu KRIK.
  • Роко Прч

    05.11.2023 06:52
    @Nana
    Не бих изашао да гласам ни да ми плате, а ни кад бих ја морао платити због неизласка.
    Политичка сцена у Србији је под апсолутном контролом наших пријатеља са запада, а тобожње странке су само фиктивно подијељене по некаквој идеологији и сличним глупостима. Апсолутно је свеједно ко ће бити "на власти".
    Друга ствар, сви ми се гаде, немам стомак за такве ствари.
  • Nana

    04.11.2023 12:13
    @Роко Прч
    Možda se nisam.dobro izrazila, mislim da izbore ipak presude oni koji ne izađu. Može on da manipuliše, kao što i radi ali ne može baš tako lako kada bi izlaznost bila npr 88%. U mojoj okolini oni koji ne izlaze su u proseku mlađi ljudi i srednja generacija. I onda govore ovi presudili. Pa izađi da probamo, ne znači da ćemo uspeti ali moraš početi od nečega.
  • Gojko

    04.11.2023 11:02
    Gojko
    Ovaj Terzic je odavno trebalo biti u Zatvoru ali ga je Vucic istog spasao! Sada radi za njega i predstavlja se kao uspesan poslovan covek sa Sinovima! Ovi Izbori su zaista presudni i Istorijski jer se pobedom cisti sav olos koji se nagomilao jos sa pocetka 90-ih do danas!!! E sada od nas sve zavisi uprkos kradji i sl.ocemo olos kriminal ili normalnost i pravnu Drzavu? Kao covek koji je radio 34 godina u vise evropskih zemalja odgovorno mogu napisati da se materijalno bogatstvo stiče generacijama i samo u ovakvoj Srbiji i još nekim banana Državama možeš se obogatiti ako si u politici ili bliski njoj!!! Ovo sve treba pohapsiti zapleniti im imovine!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.