RIK proglasio izbornu listu "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka"

Republička izborna komisija Srbije (RIK) je na današnjoj sednici proglasila listu Srpske radikalne stranke (SRS) za parlamentarne izbore 17. decembra.
Radikali će na parlamentarnim izborima nastupiti samostalno, na listi "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka".
 
SRS je predala listu sa 250 kandidata za poslanike, koju je potpisalo 10.638 birača.
 
Ranije danas je zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj izjavio je da je ta stranka predala Republičkoj izbornoj komisiji izbornu listu sa više od 11.000 potpisa.
 
Šešelj je prilikom predaje izborne liste rekao da SRS na izbore 17. decembra izlazi sa stranačkim programom i sa politikom "koja je na srpskoj političkoj sceni apsolutno jedinstvena".
"Mi se zalažemo da Srbija konačno napravi jedan važan korak u budućnost, da Srbija prekine pogubni proces evropskih integracija i da Srbija postane jednog dana prva evropska zemlja članica BRIKS-a", rekao je Šešelj.
 
On je kazao da su prioriteti SRS "kompatibilni sa tom vrstom spoljnopolitičke orjentacije".
 
"Mi smatramo da naš teritorijalni integritet, Kosovo i Metohija u sastavu Srbije, naše savezništvo sa Ruskom Federacijom, ekonomski prosperitet naše zemlje i životni standard naših građana, možemo da obezbedimo isključivo produbljujući naše odnose sa najmoćnijim ekonomskim savezom na svetu, sa našim prijateljima i saveznicima u borbi za očuvanje teritorijalne celine naše države, i smatramo da je to budućnost, da će građani Srbije prepoznati tu politiku i da će je podržati na predstojećim parlamentarnim izborima", istakao je Šešelj.
 
Šešelj je rekao i da SRS od izbora očekuje "da predstavlja najsnažniju nacionalnu opciju u Skupštini Srbije", onu koja će "uvek štititi nacionalne interese Srbije i kojoj će sudbina srpskih građana uvek biti na prvom mestu".
To je treća izborna lista koju je RIK proglasio, posle Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS).
  • Boban

    05.11.2023 15:40
    BROJ POTPISA
    Ako SRS ima bar 20.000 naplacenih clanarina (200 din) u 2023. godini onda im sigurno nije problem da sakupe tako brzo 10.000 potpisa.
    Organizacija i disciplina u stranackom radu je uvek bila na zavidnom nivou. Problem je politika i sa njom i osipanje i clanstva i broja glasova.
    Iako ispod cenzusa SRS jos uvek nije pala ispod logickog nivoa - uvek su dobijali vise glasova nego potpisa potrebanih za predavanje liste.
    Cedin LDP na primer dobio manje glasova nego predatih potpisa. Reformisti u Nisu nekada davno predali 10.000 potpisa a na izborima dobili samo oko 650 glasova.
  • ma halde...

    04.11.2023 19:01
    Neko ko ne prebacuje ni cenzus od 3% munjevito sakupi desetine hiljada potpisa.....?!?
  • Singer

    04.11.2023 18:17
    70+
    Pa zna se ko je dao potpise koalicioni partner AV tu nema laži mogu da pričaju šta hoče.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija