Dok poštari štrajkuju, Pošta Srbije sklapa nove dogovore za "unapređenje položaja zaposlenih"

Izrađen je nacrt cenovnika novih Post ekspres usluga, kao i predlog aneksa ugovora o radu, saopšteno je iz Pošte Srbije.
Dok poštari štrajkuju, Pošta Srbije sklapa nove dogovore za "unapređenje položaja zaposlenih"
Foto: 021.rs
Kako objašnjavaju, na sastanku direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića sa delom rukovodstva i poslodavstva usaglašen je akcioni plan za naredni period i dogovoreno da svaka funkcija dostavi hodogram aktivnosti.
 
Ovo je dogovoreno kako bi se što pre počelo sa primenom mera za "poboljšanje poslovanja i unapređenje materijalnog položaja zaposlenih".
 
Predlogom aneksa ugovora o radu zaposlenima u tehnologiji biće omogućen dopunski rad.
 
"S tim u vezi, usaglašen je nacrt sporazuma sa nezavisnim preduzećem 'Post Pro', analizirani su predlozi modela koji će se primenjivati za zaposlene u tehnologiji, i ustanovljena je metodologija isplate, odnosno način i visina naknade za zaposlene", navodi se u saopštenju.
Na sastanku je analiziran i plan za reorganizaciju rejona i normi za poštare i dostavljače, stepen i razlozi opterećenosti rejona i broj izvršilaca koji nedostaje.
 
"Očekivano je da se sa primenom novih mera za poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih počne već u novembru, kako je i v.d. direktor Pošte Srbije obećao, a visina naknade na osnovu učinka dostizaće i preko 40 procenata u slučajevima izuzetnih rezultata i velike produktivnosti, odnosno ostvarivanjem norme", navodi se u saopštenju.
 
Podsetimo, radnici Pošte Srbije su u štrajku više od nedelju dana. Obustavu rada započeli su novosadski poštari, a ubrzo su ih pratili i iz drugih delova države, čime je skoro u potpunosti obustavljena distribucija pisama i paketa u državi.
 
Dostava pisama i paketa trenutno ne funkcioniše u većem delu Vojvodine i Beograda, šalteri pošta su uglavnom zatvoreni, a u ostatku Srbije situacija zavisi od mesta do mesta.
Kako od v.d. direktora Pošta Srbije Zorana Đorđevića i uprave preduzeća nema naznaka da će izaći u susret zahtevima, radnici su poslali i pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kako bi ga upoznali sa time šta se dešava.
  • Diša

    10.11.2023 11:50
    Partijski Kadar
    Ne bi me iznenadilo da je ovaj štrajk pollitički ..Pošto u pošti radi sve sam sendvičar
    Kurir koji mi je do pre 2 godine dolazio po pakete kaže mi plata oko 50-60h ali mora malo politički da se angažuješ
    Inače ne dolaze više po pakete ,ne javljaju se na telefon kad ih dobiješ verovatno neče stići i tako..Nosio sam sam pakete do ovog štrajka sad šaqem bexom ,axom
  • Alter

    08.11.2023 18:37
    Ovako ...nekako
    Pre 10 godina statistika je rekla da od 12 mesecnih plata/penzija .....da je za 9 meseci novac pozajmljen a za ostala 3 meseca je novac koji Srbija sama stvori. Do danas svih 12 mesecnih plata/penzija koje se primaju je novac od kredita kojima se budzet puni i vrsi rebalans istog....
  • Koko

    08.11.2023 12:59
    Odlazi cirkus
    Izgleda ce cirkus stvarno da ode. Nakon nekih 12 godina unistavanja ove zemlje. Samo napred cirkuzanti. Postarima podrska, po profitu kompanije plata treba da im bude oko 110 hiljada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.