Srednjoškolci "glasali" ko treba da nastupi za Novu godinu: Izbor bili Čolić, Ceca, Karleuša...

Udruženje srednjoškolaca "I mi se pitamo" počelo je kampanju "I ti se pitaš" sa ciljem da motivišu što više mladih da izađu na glasanje na predstojećim decembarskim izborima.
Srednjoškolci "glasali" ko treba da nastupi za Novu godinu: Izbor bili Čolić, Ceca, Karleuša...
Foto: Pixabay
Jedna od prvih aktivnosti u kampanji je bila simulacija izbora na kojima su mladi glasali ko bi po njihovom mišljenju trebalo da nastupa ispred Skupštine za doček Nove godine.
 
"Ideja je bila da simuliramo glasanje onakvo kakvo je na biračkom mestu kada su pravi izbori, jer mladi uglavnom ne znaju kako to tačno izgleda. Da im objasnimo da nije ništa strašno. Hteli smo da ih privučemo ovom temom jer to zanima većinu, za razliku od pravih izbora. Na listi su bili Čoda, Jelena Karleuša, Aleksandra Prijović, Aca Lukas, Crni Cerak, Desingerica, Zdravko Čolić i Ceca jer su oni (nažalost) u top listama kod mladih i imaju ubedljivo najviše pregleda", kaže za Danas Luka Babić iz udruženja "I mi se pitamo".
Najviše glasova dobio je Zdravko Čolić - za njega je glasalo 36,9 odsto izašlih, na drugom mestu je Aleksandra Prijović sa 15 odsto glasova, a na trećem Ceca sa 13 odsto.
 
Crni Cerak i Desingerica dobili su podjednak broj glasova - 8,6, a Čoda i Aca Lukas po 6,5 odsto.
Na poslednjem mestu je bila Jelena Karleuša, za koju je 4,5 odsto mladih smatralo da bi trebalo da nastupi na dočeku Nove godine.
 
Iz udruženja "I mi se pitamo" najavljuju nastavak kampanje preko društvenih mreža.
 
"Cilj je da privučemo pažnju mladih i pokažemo im da glasanje nije ništa strašno. Ova simulacija je jedan primer toga, a objavljivaćemo skečeve i imati razne događaje uživo. Sve manje mladih je zainteresovano da prati izborni proces i tako učestvuje u odlučivanju o svojoj budućnosti. Kampanja 'I ti se pitaš' je pokrenuta kako bi se proširila svest među mladima da je važno da glasaju i iskoriste svoje pravo kako bi doprineli boljoj budućnosti, ali pre svega kako bi učestvovali u odlučivanju koje se neposredno tiče njihovih života", kaže Babić.
  • Realno

    07.11.2023 01:08
    @Zoki
    Zapravo, bukvalno svake sledeće školske godine su uočljivo gluplji od onih godinu dana ranije upisanih. Sada je to stiglo dotle da ETF u Beogradu drži septembarsku školu matematike u trajanju od 3 nedelje gde se njihovi brucoši osposobljavaju do nivoa potrebnog da prate nastavu. Tužno i pretužno, to je ne tako davno bio elitni fakultet.
  • Mozgovi

    06.11.2023 13:59
    Kojima je ova muzika
    Apsolutno do jaja, u to ne spada Colic, jer je on klasa za sebe,zaslužuju još jednog Klintona.
  • pape

    06.11.2023 12:30
    Zjuuuu
    "Najviše glasova dobio je Zdravko Čolić - za njega je glasalo 36,9 odsto izašlih, na drugom mestu je Aleksandra Prijović sa 15 odsto glasova, a na trećem Ceca sa 13 odsto."
    Klintone bombarduj!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija