MUP se oglasio u vezi sa privođenjem nosioca ordena koji je razvio transparent protiv Vučića

Ministarstvo unutrašnjih poslova oglasilo se saopštenjem u vezi sa privođenjem nosioca ordena Zvezdana Ristića iz Kuršumlije.
MUP se oglasio u vezi sa privođenjem nosioca ordena koji je razvio transparent protiv Vučića
Foto: 021.rs
Ristić je priveden 3. novembra kada je na svečanosti u Kuršumliji na kojoj je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković dodeljivao boračke spomenice, prvo dobio ovo priznaje, a onda razvio transparent na kome je pisalo "Kosmet je Srbija, Vučić je izdajnik".
 
"Imajući u vidu da je manifestaciji u sportskoj hali prisustvovalo oko 450 osoba i da je postojala sumnja da se u radnjama imenovanog stiču obeležja krivičnog dela izazivanje panike i nereda, policijski službenici policijske stanice u Kuršumliji obavestili su nadležno Osnovno javno tužilaštvo koje je naložilo da se sa njim obavi razgovor radi prikuplјanja obaveštenja", kaže MUP u saopštenju.
Dalje kažu da se pedesetdvogodišnji Ristić  istog dana odazvao pozivu koji mu je od strane policije upućen telefonskim putem, a nakon davanja izjave u svojstvu građanina sačinjen je izveštaj koji je dostavlјen nadležnom tužilaštvu na dalјe postupanje. 
 
"Takođe, nakon obavlјenog razgovora u prostorijama PS u Kuršumliji, on nije imao primedbi na postupanje policije, a u službenim prostorijama se zadržao oko 30 minuta, koliko je bilo potrebno za prikuplјanje obaveštenja", zaršava MUP saopštenje.
Selaković je dodeljivao spomenice borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca, a kako je za Danas ranije rekao privedeni Ristić, sve je, zapravo, "bila jeftina predizborna kampanja".
 
On godinama pokušava da poboljša status boraca u Kuršumliji, a svi njegovi predlozi do sada su od strane lokalne vlasti redovno odbijani.
 
"Frapiralo me je to što su došli ovde da dele neka odlikovanja, odnosno organizuju svoje predizborne skupove. Sad obećavaju da će nam rešiti sve probleme, a 23 godine ne rade ništa. Borci žive u jako bednim uslovima, od sramote mnogi više ni ne žele da pričaju o svom statusu i ovoj temi. Kada sam pokazao transparent u sali je nastao šok. Prišao mi je jedan od pomoćnika ministra i rekao da to nije korektno. Odgovorio sam mu da tek nije korektno ovo što oni rade, zlopotrebljavaju borce u političkoj kampanji", rekao je tada Ristić.
 
Kako ističe, nakon što se rukovao sa ministrom, raširio je transparent. Uredno ga je posle toga vratio u džep od jakne i krenuo ka izlazu, a obezbeđenje ministra nije znalo da li da krene za njim. 
 
Ipak, bez problema je izašao iz sale i otišao kući. Nakon 15 minuta na vrata mu je pokucao policajac i saopštio kako mora da se javi u policijsku stanicu da da izjavu.
 
"Transparent koji sam raširio smatram da je tačan. Ako oni imaju pravo da organizuju ovakav skup, zloupotrebljavajući borce i deleći neke spomenice koje su štampane skoro pa na toalet papiru, imam i ja pravo da iskažem svoj politički stav. Dao sam izjavu u policiji, svi su prema meni bili korektni i pušten sam kući. Ne smatram da sam učinio bilo kakvo nedelo, niti sam kome ugrožavao bezbednost, niti sam pozivao na nasilnu smenu rukovodstva", nastavio je Ristić.
U vojsci je, kaže, radio od 1993. do 2007. godine. Kada je ugašen Prištinski korpus bio je stariji vodnik i od tada na birou rada.
 
Do 2020. godine bio je član Sprske radikalne stranke, ali je, kako ističe, nakon pritiska iz Beograda da se uđe u koalicione dogovore sa Srpskom naprednom strankom na lokalu, otišao iz partije i sada nastupa kao samostalni odbonik u Skupštini opštine Kuršumlija.
  • Dragutinko hoce

    11.11.2023 08:38
    Ko hoce da radi posla ima,ko nece on širi transparent, a vi se svi pravite ludi niti je uhapšen niti priveden,samo je dao izjavu u vidu revije želja.Do 2012 mi smo bili pred bankrotom,kakva kratka pamet,sad kad su kase pune svi bi da ih opelješe.Pozdrav.
  • Bezelbub

    10.11.2023 19:48
    Pa sad, ima pup pravo... Ministar je svakako počeo da paniči... :D
  • Veteran

    10.11.2023 18:42
    Ništa dobili a obećan je dupli radni staž, ništa, veterani su 90tih bili potrošna roba, umesto bar hvala, reći ćemo šta mislimo na izborima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija