Nedeljkov: Istraživanja prvi put pokazuju da Vučićeva popularnost opada

Istraživanja Crte pokazuju da popularnost predsednika Aleksandra Vučića opada, i po prvi put mu je više građana dalo negativnu nego pozitivnu ocenu.
To je za N1 rekao programski direktor Crte Raša Nedeljkov.
 
Nedeljkov je rekao da se građani dovode u zabludu tako što se Vučić, prilikom gostovanja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, najavljuje kao predsednik Republike, a autoritet svoje funkcije koristi za predizbornu kampanju Srpske napredne stranke.
 
"Briše se granica države i stranke. To je direktna zloupotreba funkcije", upozorio je Nedeljkov, ali je ukazao i da popularnost Aleksandra Vučića opada.
"Naša istraživanja pokazuju da ima više građana koji su mu dali negativnu ocenu nego pozitivnu. Uvek je bilo više onih koji su o njemu mislili pozitivno, a po prvi put posle majskih tragedija, građani su sve više nezadovoljni u kom pravcu ide Srbija, i na taj način govore šta misle o trenutnoj vladajućoj strukturi", objasnio je Nedeljkov.
 
Podsetio je da su u protestima "Srbija protiv nasilja" učestvovali i građani koji su ranije glasali za vladajuću stranku, i da su i oni motivisani da glasaju na izborima u decembru.
 
"Upravo su te majske tragedije razbile mehure vlasti i opozicije", ukazao je Nedeljkov.
Upozorio je, međutim, da sloboda medija, pritisci i ucene na birače, i zloupotreba javnih resursa i dalje opredeljuju ishod izbora u Srbiji.
 
"Intenzitet nepravilnosti tokom izbornog dana nije bio opredeljujuć za rezultate (izbora do sada), ali sa porastom građana koji su pritisnuti, ucenjeni, zastrašeni, i bez bilo kakvog odgovora države da to istraži i sankcioniše, možemo govoriti o većem porastu takvih stvari", naglasio je Nedeljkov.
 
Najbolnije je to, dodao je Nedeljkov, što su oni sugrađani koji su najugroženiji praktično dovedeni u jedan ropski položaj.
 
"Da bi dobili nešto što im po zakonima pripada, uslovljeni su da svoju podršku daju stranci na vlasti. Čak imamo i svedočenja da su od novca koji su jednokratno primali 50 odsto morali da vrate stranci", naveo je Nedeljkov.
 
Ta linija kada se gubi ljudskost na takvom nivou razarajuća je za naše društvo, poručio je sagovornik N1 i istakao kako u Srbiji pola miliona ljudi živi ispod granice siromaštva i svi oni su "plen partije".
"Ukoliko smo svi mi koji smo u komfornoj atmosferi, razmaženi i biramo okolnosti pod kojima ćemo izaći da glasamo ili ne, budite sigurni da svi oni koji su pritisnuti i ucenjeni izaći i glasati", upozorio je Nedeljkov.
 
Više o tome šta je rekao ovaj sagovornik N1 čitajte OVDE.
  • Stole

    14.11.2023 22:52
    Jeftino
    Sramotno, jedini koji dobija sve u prvom krugu sve osim Novaka Djokovica kada bi se kandidovao.
  • Боооооот

    13.11.2023 15:27
    Једноставно, неверујем………
  • dobrivoje

    13.11.2023 14:11
    Čekaj
    zar nas ne ubeđuju stalno da nije on tu voljom građana nego krađom izbora,kako sad bio populran a sad mu opala popularnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija