Inicijativu "ProGlas" do sada podržalo više od 91.000 građana

Građansku inicijativu "ProGlas" do jutros u 8.30 potpisalo je 91.200 građana Srbije, objavljeno je na istoimenom portalu, na kojem je moguće dati potpis podrške.
U inicijativi "ProGlas" se, između ostalog, ističe da "Srbiji nije potrebna nova klasa privilegovanih političkih oligarha koji će stajati iznad zakona, već jednake šanse za sve i solidarnost bez koje se ne može proći kroz vremena krize" i da "Srbiji nije potreban kult ličnosti, već slobodni građani koji sami uređuju odnose u svojoj zemlji".
Glumac i reditelj i jedan od inicijatora inicijative "ProGlas" Dragan Bjelogrlić rekao je sinoć na tribini u Zrenjaninu kako očekuje da će uslediti ozbiljna lančana reakcija građana koja će pokrenuti sve na akciju da preduzmu prvi korak ka promenama.
"Očekujem da u razgovoru sa ljudima u gradovima po Srbiji pokušamo zajednički da dođemo do pravaca kako da pokušamo da krenemo da menjamo sistem", poručio je Bjelogrlić na prvoj tribini "ProGlasa".
 
Tribine na kojima će inicijatori građanima Srbije predstaviti proglas "ProGlas" i pozvati ih da učestvuju na izborima 17. decembra zakazane su za sutra u Pančevu, 17. novembra u Gornjem Milanovcu, a 20. novembra u Novom Sadu. 
  • Mikica

    14.11.2023 23:56
    Dobra inicijativa
    I ja ne vidim nista u njoj sporno ili lose zar ne?! Jeste citali?
  • Дигитални варварин

    14.11.2023 19:10
    Где је Виолета?!
    Комедијаши из "Србија против насиља" зезнули су и монтипајтоновце. За свој цењени "ПроГлас" ангажовали су Емилију и Бобу из "Бољег живота". Где ли је Виолета (Лидија Вукићевић)?! Знамо да су Гига Моравац (Марко Николић) и Гуза (Борис Комненић) оправдано одсутни. Шалу на страну, ангажовањем времешних глумаца из серије чија је премијера била пре више од три и по деценије кругодвојкашки талог по ко зна који пут показује своју безидејност. Да пробају и са ангажовањем глумаца из "Срећних људи"?!
  • Zare

    14.11.2023 11:59
    Ako dodje do sukoba sto i jeste jedna od opcija vladajuce strukture, to nece biti ni verski ni politicki nego kulturoloski obracun onih koji su nakaceni na Pink, Happy i druge javne servise i slobodoumnih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.