Uhapšeni poreski službenici na Voždovcu i u Zemunu: Oštetili budžet za 123 miliona dinara

M. R. (55) iz Beograda zaposlen u filijali Poreske uprave na Voždovcu i B. K. (58) iz Nove Pazove, zaposlena u poreskoj filijali u Zemunu uhapšeni su zbog zloupotreba službenog položaja.
Uhapšeni poreski službenici na Voždovcu i u Zemunu: Oštetili budžet za 123 miliona dinara
Foto: 021.rs
Osumnjičeni se terete da su iskorišćavanjem službenog položaja i ovlašćenja, kao i nevršenjem službene dužnosti, pribavili kontrolisanim pravnim licima protivpravnu imovinsku korist, a Republici Srbiji naneli štetu u iznosu od oko 123.195.000 dinara.
Sumnja se da je M. R. u periodu od januara 2021. do decembra 2022. godine parafiranjem odobrio tekstove zapisnika prethodno sačinjenih od strane poreskih inspektora za jedanaest kontrolisanih pravnih lica sa teritorije Voždovca, dok je B. K. od aprila 2021. do decembra 2022. godine odobrila tekstove zapisnika poreskih inspektora za tri kontrolisana pravna lica sa teritorije Zemuna, iako su znali da poreski inspektori nisu preduzeli sve potrebne radnje provere, da su u zapisnicima konstatovali lažno činjenično stanje, kao i da kontrolisani privredni subjekti nisu ispunili uslove za odbitak prethodnog poreza. 
Na ovaj način omogućili su kontrolisanim privrednim subjektima da im se odobri i isplati povraćaj PDV u iznosu od oko 123.195.000 dinara.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.
  • Mj

    18.11.2023 06:55
    Komentar
    Ma nisu oni krivi poštenisu oni kao i svi ostali.
  • Zivojin

    15.11.2023 07:45
    Ko o čemu
    Ako su krivi... Oduzeti kompletnu imovinu ukinuti pravo na penziju i na bilo kakvu socijalnu pomoć. Pa da vidim ko je sledeći!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija