Vlada Srbije odlučila: Medicinarima koji su radili za vreme kovida ugovori za stalno

Vlada Srbije saglasila se danas da se u radni odnos na neodređeno vreme prime zdravstveni radnici i drugi saradnici koji su radili na lečenju građana od korona virusa.
Vlada Srbije odlučila: Medicinarima koji su radili za vreme kovida ugovori za stalno
Foto: Pixabay
Kako se navodi u saopštenju, na sednici je usvojen i Zaklјučak o dodeli jednokratne novčane pomoći građanima kojima je izuzetno ugrožen životni standard, koji žive na teritorijama gradova Kragujevac i Kralјevo i na teritorijama opština Batočina i Knić.
Za te namene obezbeđena su sredstva u iznosu od 15,3 miliona dinara.
Članovi Vlade usvojili su Zaklјučak o usvajanju Plana harmonizacije viznog režima Srbije sa viznim režimom Evropske unije, što je jedna od obaveza na putu evropskih integracija.
  • Dr

    14.11.2023 23:17
    kampanja
    Možda bih se i složio ali gde će raditi toliki zdravstveni radnici.Kapaciteti nisu povećani a u "covid bolnicama " su otvoreni samo određena odeljenja....Da ne govorim o stručnosti i osposobljenosti zaposlenih,NISU SVI ISTI i NISU SVI podneli isti teret rada u COVID bolnicama i sa COVID pacijentima a samim tim ni prijem u radni odnos.Znam da će mnogi biti kivni ali to je ISTINA !
  • YYY

    14.11.2023 21:47
    A selektivna isplata kovid dodatka?Pojela maca.
  • Чистачица

    14.11.2023 18:44
    Радише и радници Чистоће за време Ковид-а изнашали опасан инфективни медицински отпад али их не примише за стално,неки и по 10 година раде на привремено повременим пословима,само се тако воде ППП-студенти ,али у Чистоћу закон о раду не улази,само партијски закон излази

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija