Zbog štrajka poštara prazni sandučići širom Srbije: Kako da se ipak izmire računi

Oktobarski računi kasne zbog štrajka radnika "Pošte".
Zbog štrajka poštara prazni sandučići širom Srbije: Kako da se ipak izmire računi
Foto: 021.rs
Pošta je u obavezi da račune isporuči u što kraćem roku, najkasnije pet radnih dana od prijema.
 
Ako račun ne stigne, komplikovano ga je platiti, jer svaki ima poseban poziv na broj, prenosi RTS.
Kada je u pitanju dostava računa za struju, u EPS-u kažu da prate trenutnu situaciju i da su sve račune predali Pošti Srbije.
 
Svakog meseca više od 62 odsto građana ostvari popust od pet odsto za redovno plaćanje.
Na portalu "Uvid u račun", koji se nalazi na sajtu EPS, građanima je već dostupan račun za oktobar. Tu mogu na jednostavan način da preuzmu svoje račune i da ih plate. Takođe, kao i do sada građani mogu da plate račune na šalterima EPS, a potrebne informacije o računima mogu da dobiju i putem kol-centra.
 
Rok za plaćanje računa za fiksni telefon je 15. u mesecu, kažu u "Telekomu". Oko 98 odsto građana redovno izmiruje obaveze, a nešto više od 10 odsto to radi onlajn.
 
I komunalna preduzeća u Obrenovcu odlučila su da zbog kašnjenja računa građani za oktobar plate iznos sa prethodnog računa ili da na sajtu preduzeća provere svoje račune.
U Infostanu u Beogradu kažu da je obustava rada Pošte napravila gužvu na njihovim šalterima, ali i akcija reprograma duga za Infostan koja je počela 1. novembra.
 
"Ko nije dobio oktobarski račun objedinjene naplate na svoju kućnu adresu, još uvek ne treba da brine. Mi smo produžili rok za korišćenje popusta do kraja meseca, do tada će svi korisnici dobiti svoje račune. U isto vreme mogu preuzeti račun ili platiti ga onlajn na portalu i aplikaciji E-sanduče. Takođe mogu dođu u bilo koju ekspozituru, ili zgradu direkcije preduzeća ili nam se obratiti putem mejla", kaže za Euronews Srbija Milica Paunović iz "Infostana".
 
Dok poštanski radnici i Ministarstvo ne postignu dogovor, građanima jedino preostaje da račune plate onlajn ili u ekspoziturama.
 
Izgleda da će do daljeg, poštanski sandučići ostati prazni. 
  • NS 007

    18.11.2023 13:27
    O racunima
    Eee dragi moji sugrađani svaka vam cast posto vidim da se ovde lepo razumemo ajde tako kada treba.Vidimo se ubrzo i samo ovako i sve ce biti dobro....
  • Б

    17.11.2023 22:48
    Разбијање монопола Поште
    Много тога ће морати да се ради онлајн. Ово је за наук да се ником и никад не дозволи монопол тамо где то није неопходно. Због чега би морала да постоји државна Пошта? Дати у концесију и строго надзирати, па нек газда расправља шта је неопходно, а шта није...
    Последњи пут кад сам нешто наручио из иностранства, старији радник агенције за доставу ми је то донео на врата и рекао: "Синко, провери да ли је све у реду". За тренутак сам се поново осетио млад.
  • Milos

    15.11.2023 22:16
    Jmbg
    EPS vec ima vas Jmbg to je osnovmi podatak u ugovoru za disyribuciju .Trazenje tog podatak na novom portalu je provera da neko drugi ne moze da pristupi vasim podacima .
    Jmbg broj znate samo vi i eps
    A id brojila stari nplatmi broj moze svako da vidi dovoljno je da otvori elektro ormar i procita sa strujomera
    Jmbg je bolje resenje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.