Ministarka Tanasković: Poljoprivrednici neće da razgovaraju, imaju nove zahteve

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković kaže da je ispunjeno svih 13 tačaka iz sporazuma koji je u maju dogovoren sa poljoprivrednicima, a da su sada dostavljeni potpuno novi zahtevi.
Ministarka Tanasković: Poljoprivrednici neće da razgovaraju, imaju nove zahteve
Foto: 021.rs
"Vrata i ministarstva, i Vlade, i Predsedništva su za njih širom otvorena, ali poljoprivrednici neće da razgovaraju", ističe ministarka za RTS.
 
Tanasković kaže da je prethodnih dana pozivala predstavnike udruženja poljoprivrednika na razgovore i u nedelju, i u ponedeljak, kao da ih je na pregovore pozvala i premijerka Srbije Ana Brnabić, ali da nisu pristali na ponudu. 
Tanasković navodi da su protesti politički obojeni i da poljoprivrednici neće da razgovaraju.
 
"U poslednjem dopisu oni su to napisali", rekla je ministarka.
Navodi i da će subvencije za 2024. godinu iznositi 100 milijardi dinara koje će se rasporediti na 34 mere za poljoprivrednike. Pozvala je sva udruženja poljoprivrednika da iznesu predloge o raspodeli novca, jer je taj novac namenjen upravo njima.
  • Dr mr

    17.11.2023 22:47
    Zakon
    Sprovesti zakonske mere,kazniti prevarante,rascistiti ulice i trgove i ne moraju da razgovaraju.Tako se radi u Holandiji,Francuskoj,Nemackoj
  • @zena paora

    15.11.2023 19:44
    Napišite istinu,uzimali ste subvencije za parcele u parlogu. Sada kad je otkriveno da ste muljali,vratite novac. Kako to da je predvodnik štrajka zaposlen u ugzi i to ga bora konj zaposlio dok je harao tamo i krao bulevare. Kako on da štrajkuje? Mala mu plata? Ma izdajnici i plaćenici Djilasa! Metlu u ruke i cistite ulice ako vam ovo ne odgovara. Počnite da živite od svog rada a ne da budete paraziti i dalje.
  • Тракториста

    15.11.2023 16:15
    Министарка пољопривреде заврши економску школу ,од свега стручног прочита штиво у основној школи Прва Бразда

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.