Dvadeset i prvi put: Ponovo otkazano pripremno ročište za Jovanjicu 2

Pripremno ročište u predmetu "Jovanjica 2" ponovo je danas otkazano u Specijalnom sudu za organizovani kriminal u Beogradu.
Dvadeset i prvi put: Ponovo otkazano pripremno ročište za Jovanjicu 2
Foto: Pixabay
Ovog puta ročište je otkazano zbog toga što su advokati okrivljenih tražili izuzeće tužilaca Saše Drecuna, Mladena Nenadića i Zagorke Dolovac, objavio je Birn.
 
Odbrana je zatražila izuzeće troje tužilaca, rekao je za BIRN advokat Vladan Živković, jedan od branilaca u ovom postupku, posle pripremnog ročišta koje je zatvoreno za javnost.
"Razlozi se svode na nezakonitost u postupanju u toku predistražnog i istražnog postupka pa sve do danas od strane Saše Drecuna, tako da će o tome biti doneta odluka", rekao je advokat Živković i dodao da će naredno ročište biti zakazano naknadno, kada odluka o zahtevu za izuzeće tužilaca bude doneta.
Prvi put pripremno ročište u ovom predmetu bilo je zakazano za 6. maj 2021. godine, od tada je odlagano 20 puta, a osim jednog u junu 2021. i septembru ove godine, svi termini su otkazivani najčešće zbog bolesti okrivljenih ili njihovih advokata.
 
Optužnica "Jovanjica 2" tereti mahom pripadnike policije i dve obaveštajne agencije - VOA i BIA da su prvooptuženom Predragu Koluviji, suvlasniku imanja Jovanjica, obezbeđivali zaštitu u ilegalnom poslu sa marihuanom.
  • zztop

    15.11.2023 19:40
    Kume ispade da je vulin uzalud podneo ostavku , niko ni da ga spomene u slučaju jovanjica he !
  • Rade

    15.11.2023 17:41
    Dok ne promenimo vlast neće ni biti suđenja! Pa nisu ludi da sude sami sebi!
  • Nena

    15.11.2023 17:22
    Do u zaborav
    Sramota a hapse tamo neku osobu s dva svercana roleksa neki dan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija