Zbog apela iz redova crkve otkazan koncert poljskog metal benda u Beogradu

Koncert poljskog blek metal benda Batuška Krištofa Drabikovskog, koji je trebalo da bude održan 23. novembra u Beogradu, otkazan je nakon pritiska javnosti, saopštili su organizatori.
Zbog apela iz redova crkve otkazan koncert poljskog metal benda u Beogradu
Foto: Pixabay
Koncertna agencija "Hengtajm", koja je organizovala koncert u beogradskom Dorćol Platzu, navela je u objavi na Fejsbuku da je primorana da otkaže koncert jer ne može da garantuje sigurnost publike, benda i svih zaposlenih u tom klubu.
 
"Ulaznice kupljene preko Gigstixa mogu da se vrate u narednim danima na mestu gde su i kupljene, kao i one kupljene online. Hvala na razumevanju i na svoj podršci", naveli su organizatori.
Iguman manastira Svetog Petra i Pavla kod Mionice Arsenije, pozvao je nekoliko dana ranije na protest tokom koncerta tog benda, uz ocenu da "satanistička grupa dolazi u Beograd".
 
On je u snimku koji je objavio na svojim društvenim mrežama naveo i da, prema njegovim saznanjima, "grupa na sceni vrši svojevrsno skrnavljenje svetinja".
Udruženje građana "Pravoslavna kultura" iz Valjeva najavilo je ranije da će podneti krivičnu prijavu i zahtev za otkazivanje koncerta "kojim se vređa javni moral, tradicija, kultura i vera našeg naroda".
 
Bend Batuška nastao je 2015. godine u Poljskoj, kombinuju blek metal i crkveno pojanje, a njihovi tekstovi su napisani na staroslovenskom jeziku i govore o pravoslavlju.

Komentari 71

  • Brat Goran

    21.11.2023 21:46
    Jeste i biće
    @jakobsfield
    Dobri moj čoveče, ceo taj album je inspirisan delom Borislava Pekića Odbrana i poslednji dani. I u mnogome skriveno ukazuje na vrednosti Hrišćanstva koje zbog komunizma tada nisu mogli drugacije da prikažu a da ne budu zabranjeni!
    A čudna vremena i čudni ljudi jesu danas ali zbog ovakvih grupa i površnog sveta koji ne zna da ne zna te misli da zna.
    Bog ti pomogao brate moj!
  • Vlad

    20.11.2023 08:49
    @trt i bojan
    Vi okultisti samo nastavite sa svojim poslovima u vašim domovima ali ne smete javno da vređate verska osećenja drugih a to ovaj bend upravo čini na koncertima stvarno je simptomatično da iz zemlje koja je dala jednog Papu dolazi ovakva skaradnost a seansu vam nije sprečila crkva nego policija zbog bezbednosti
  • Марта

    19.11.2023 14:29
    У
    Неке ствари се једноставно не дира.
    И треба да забране.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija