Policija i Više javno tužilaštvo ušli u prostorije Pošte, proverava se poslovanje

Policija i Više javno tužilaštvo u Beogradu ušli su večeras u prostorije "Pošta Srbije", nezvanično saznaje RTS.
Policija i Više javno tužilaštvo ušli u prostorije Pošte, proverava se poslovanje
Foto: 021.rs
Prema prvim informacijama, proverava se poslovanje ovog javnog preduzeća, piše Nova.rs.
 
Kako Blic saznaje, proverava se i finansiranje rebrendinga loga ove kompanije.
Pre nekoliko dana pojavila se informacija da je javno preduzeće "Pošte Srbije" rebrending svog loga platilo 1,5 miliona evra, što je demantovano.
 
Podsetimo, obustava rada poštara traje od 24. oktobra, a zbog obustave, koja traje sada već nedeljama, skoro je potpuno stala isporuka pisama, računa i pošiljaka.
Javno preduzeće Pošta Srbije saopštilo je večeras da poštanski centri u Beogradu i Novom Sadu funkcionišu i da će rad nastaviti i tokom vikenda, u tri smene, što radnici negiraju.
 
Policija je prošle noći upala u prostorije D Expressa.
 
U prostorijama su proveli skoro sedam sati, bez da su, prema rečima advokata Zdenka Tomanovića, zaposlenima pokazali bilo kakav dokument ili nalog.
 
Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Ministarstvu unutrašnjih poslova i Poreskoj policiji zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, nakon što je MUP dostavio informaciju da postoje indicije da je u kompaniji "D-Ekspres" izvršeno krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti, prenosi RTS.
 
Naloženo je da MUP i Poreska policija, u okviru svojih zakonskih ovlašćenja, prikupe i obezbede dokaze koji mogu biti od značaja za vođenje krivičnog postupka, potvrđeno je RTS-u u Višem javnom tužilaštvu.
  • Еј

    18.11.2023 13:18
    Еј
    Проверите ЕПС Топлани...ма сва ЈП колико плаћамо Карлеушу Лукаса Ђиновића...разне СНС Криминалце Аналитичаре...забраздили сте предубоко и ми ћемо вам додати Мотку 17?
  • @Dragan

    18.11.2023 10:28
    Šta ti to govori? Treba da se jednom zauvek otarasimo profesije političar, nemaju NI JEDNU korist za narod.
  • Plaćač poreza

    18.11.2023 09:40
    Ajd kad ste već tamo proverite jesu li na poslu Željko Samardžić, Branko kockica i pola estrade koji su tu na platnom spisku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.