Miketić o upadu u D-Ekspres: Zna se ko uzurpira tuđu imovinu pod okriljem noći; Osuda i iz FBD

Predsednik beogradskog odbora stranke Zajedno Đorđe Miketić osudio je upad pripadnika Uprave kriminalističke policije i Poreske uprave u privatnu kompaniju "D-Ekspres", koji se dogodio tokom noći.
Miketić o upadu u D-Ekspres: Zna se ko uzurpira tuđu imovinu pod okriljem noći; Osuda i iz FBD
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju, Miketić je istakao da se zna ko uzurpira tuđu imovinu "pod okriljem noći" i da je ovo novi slučaj suspenzije zakona, kao što je bio upad u Savamalu, i dodao da ovo pokazuje da privatne kompanije nemaju pravnu sigurnost.
 
"Svedočimo potpunom slomu institucija Srbije. Kada država krene protiv Ustava i zakona da upada u privatne kompanije, to je poslednji stadijum diktature", rekao je Miketić i dodao da je to siguran znak da Srpska napredna stranka gubi na izborima 17. decembra.
On je pozvao pripadnike policije da odbiju nezakonita naređenja i stanu na stranu zakona i zdravog razuma. 
 
Oni su upali bez sudskog naloga.
FBD: Nadležno tužilaštvo da pokrene istragu o upadu kriminalističke policije u prostorije D-Ekspres 
 
Nevladina organizacija Forum za bezbednost i demokratiju (FBD) pozvala je danas nadležno tužilaštvo da u najkraćem roku pokrene istragu kojom bi se utvrdila odgovornost za lica koja su naredila upad kriminalističke policije u prostorije privatne fime "D-Ekspres" u Beogradu, "na način koji je izazvao vidno uznemirenje i zabrinutost demokratske javnosti u Srbiji".
 
FBD je u saopštenju upozorio da se ovaj akt dogodio u jeku izborne kampanje, i da bi "nerasvetljavanje svih okolnosti ovog slučaja bacilo dugačku i tamnu senku nad celokupnim izbornim procesom, koji je već preopterećen političkim tenzijama".
 
"FBD otud smatra da bi tužilaštvo brzim i odlučnim postupanjem u ovom slučaju na bitan način doprinelo smirivanju postojećih političkih tenzija i što je još važnije blagovremeno potvrdilo i afirmisalo i vlastitu samostalnost u vršenju dužnosti povernih mu zakonom i Ustavom, doprinoseći tako i afirmaciji i pravnih standarda važnih u kandidaturi Srbije za članstvo u EU", navodi se u saopštenju.
  • Tapkalo

    18.11.2023 11:51
    Sta kaze vlasnik te kompanije D.Š. Dali je i ona vezana za Luksemburg i ovde ne placaju poreze?
  • Skf

    18.11.2023 08:25
    Zalimo se na slabu primenu zakona,na korupciju,izbegavanje placanja poreza. Sad kad poreska radi u kontroli ove kompanije a odavno se znalo da radi polulegalno. Dokaz je i dizanje medijske frke od onih koji su imali koristii od te privatne sivo poslovne kompanije.
  • A3

    18.11.2023 07:22
    Stanje je jaDNO
    Tigar nije više nalik na Severnu Koreju. Ona je demokratska država u odnosu na Srbiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija