Ove godine u saobraćaju poginula 431 osoba, među njima desetoro dece

Od početka godine, u saobraćajnim nezgodama poginula je 431 osoba, od kojih je desetoro dece.
Ove godine u saobraćaju poginula 431 osoba, među njima desetoro dece
Foto: Pixabay
Skoro 3.000 ljudi zadobilo je teške povrede, izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević.
 
On je to rekao prilikom obeležavanja Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda i istakao da je zajednički zadatak MUP-a i ostalih institucija da čine sve da taj broj bude manji.
"Treća nedelja novembra je dan kada se svake godine okupljamo da odamo počast svim učesnicima u saobraćaju koji su izgubili život u saobraćajnim nezgodama, ali i onima kojima su povrede u saobraćaju promenile život iz korena. Iako ove godine imamo značajno povoljnije stanje bezbednosti saobraćaja u odnosu na prethodne godine, ne možemo biti zadovoljni i pred svima nama je puno rada kako bismo ispunili ciljeve iz Strategije bezbednosti saobraćaja, a to je da budemo među najbezbednijim zemljama Evrope", poručio je Lakićević.
Lakićević je istakao da smo kao društvo skloni da potcenjujemo opasnosti i rizike svakodnevnog učestvovanja u saobraćaju i da mislimo da se "to nama neće desiti", a da se saobraćajna nezgoda može desiti svakom.
 
Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović istakao je da svake godine u svetu više od 1,3 miliona osoba izgubi život u saobraćajnim nezgodama, a više od 50 miliona bude povređeno.
 
Sećanje na žrtve saobraćajnih nezgoda ove godine je obeleženo pod sloganom "Tačka prekida – život pre i posle saobraćajnih nezgoda".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija