Prvi sekretar Ambasade Hrvatske proglašen za personu non grata u Srbiji

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije danas je donelo odluku da proglasi Hrvoja Šnajdera, prvog sekretara u Ambasadi Hrvatske u Beogradu, za personu non grata.
Prvi sekretar Ambasade Hrvatske proglašen za personu non grata u Srbiji
Foto: 021.rs

To je, kako se navodi, učinjeno u skladu sa članom 9. Bečke konvencije, koja reguliše diplomatsko-konzularne odnose.

Novosti pišu da je Šnajder proteran zbog špijunaže.
 
"Tokom profesionalnog angažovanja u Srbiji Šnajder je grubo izašao iz okvira diplomatskih normi i prekršio navedenu Konvenciju. Tim povodom uručena je diplomatska nota ambasadoru Hrvatske Hidajetu Biščeviću", saopšteno je iz srpskog Ministarstva. 
Ministarstvo spoljnih poslova, kako se dodaje, "žali zbog postupanja ovog diplomate u proteklom periodu, koje ne doprinosi unapređenju bilateralnih odnosa Srbije i Hrvatske, dobrosusedskoj saradnji i sveukupnom podizanju nivoa mira i stabilnosti u regionu".
 
Ministarstvo u saopštenju još izražava očekivanje da će "Srbija i Hrvatska zajednički raditi na izgradnji međusobnog poverenja, a u cilju ostvarenja zajedničke evropske budućnosti".
  • Musaši

    21.11.2023 06:50
    Važno je da je Vulin persona grata. Celu njegovu familiju smo prihvatili kad im je bilo najteže i tako nam je vratio gostoprimstvo.
  • xqt

    21.11.2023 06:02
    Ne može šut s rogatim
    @ Ilija
    A štaje to uradio??? Jel nešto mnogo gore od američkog, nemačkog, francuskog, izraelskog .......

    Ma nije ništa gore uradio, ali vlast ne sme da reži na one od čije milosti zavisi.
  • Banderaš

    21.11.2023 00:12
    Špijunirao je proces kiselog kupusa u srbiji pa proteran !!
    Srbija se ponaša kao da nas ima 300 miliona i da imamo naftu,gas,3 mora i 10 nosaca aviona.
    Mi nemamo ni jednog prijatelja u svetu, a sa svim susedima smo ratovali i naneli im puno stete puno ubijenih opljačkanih i sa ovakvim ponašanjem države navlačim našim ljudima u hrvatskoj,bosni,kosovu samo probleme i mrznju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.