Marković: Raspad društva počeo kada je rulja sa tribina postala vladajuća elita

Režiser Goran Marković ocenio je da je rastakanje društva počelo kada je na izborima pobedio radikalski primitivizam.
"Tako je bivša rulja sa tribina stadiona postala vladajuća elita. Počeli su da se kupaju i da na sebe navlače markiranu odeću", rekao je Marković u autorskom tekstu za NIN.
 
Kako je naveo, "ta u početku nekontrolisana gomila dripaca polako se pretvarala u armadu mraka u kojoj je svaki od vojnika disciplinovano izvršavao svoj dijabolični zadatak".
"Mržnja prema protivniku se sa tribina prebacila u medije i na parlament", rekao je Marković.
 
Prema njegovim rečima, "razlika između ovih na vlasti i onih koji su protiv nje je u tome što se prvi bore za goli život, a ovi drugi kao motiv imaju samo sopstveni očaj".
"Ali, sekta će izgubiti i pasti, kad-tad. Ako ne na ovim izborima, onda u borbi prsa u prsa sa ovim drugima. Još uvek ne vidim ko će biti naši Robespijer ili Danton, ali će se verovatno pojaviti neko ko je sasvim anoniman, dovoljno besan i hrabar da stvari preuzme u svoje ruke", naveo je Marković.
  • Branko

    23.11.2023 16:36
    @jova
    Gosn jovo , vi ste potpuno uvereni da ste kao i režiser 'elita' koja će nama drukčije-mislećim , koji veruju svojim očima i zaključivanju shodno tome , udarati čvrge i zahtevati da se sramimo ! To govori o vama ali nikada nam nećete moći zabraniti da mislimo pa budite i 100 godina vlast ! Nladam se da ste i Vi uspešni kao režiser i da možete u penziji priuštiti toliku mržnju prema drukčijima !
  • Gosn

    23.11.2023 14:53
    Marković
    Je kompleksom ispunjen , čovek vidi se nije svoj !
  • BoeserWolf

    23.11.2023 14:41
    @Branko
    Dragi Branko, molicu te da odgovoris na pitanje sa da ili ne, kao tvoj idol Seselj sto voli da postavlja: da li znaš da si tehnicki ne pismen?

    Iz tvog izlaganja bih rekao da jesi. A ako se samo praviš da nisi razumeo receno, onda si samo zao i mrziš svoj narod i zemlju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".